Report: 38. ročník Rally Košice


Bang.sk

38 rocnik rally kosice
Počas 6-8 septembra sa uskutočnil 38. ročník Rally Košice. Toto podujatie bolo zaradené aj do majstrovstiev Slovenska, DMACK Tyres Rally 2012, majstrovstiev Maďarska a Poľska. Počas dvoch súťažných dní sa odjazdilo 13 rýchlostných skúšok (RS) o celkovej dĺžke . Asi najnáročnejšia RS bola Izra pri obci Slanec, kde malo dosť posádok veľké problémy a havárie. Počasie bolo slnečné, aj keď počas soboty nám trochu spŕchlo, čo spôsobovalo jazdcom problémy.

Hneď po prvej RS sa preriedilo štartové pole, keď havarovali Herczig a Koltun na Fábii S2000, bratia Lapdavský na Peugeote S2000, Kornicki na Citroene DS3 a Vojakovič na Lade 2101. To som spomenul iba niektoré posádky , ktoré havarovali hneď na začiatku. Za zmienku stoji aj havária Tomáša Ondreja na MITSUBISHI Lancer Evo IX v 9 RS, keď po havárii ostali krátku dobu v bezvedomí. Boli to desivé chvíle pre tímových kolegov a rodinu. Našťastie sú nakoniec všetci v poriadku.

Ani premenlivé počasie, ktoré v Košiciach a okolí panovalo v sobotu predpoludním, nepribrzdilo Kajetana Kajetanowicza s Jaroslavom Baranom na ceste za víťazstvom. Kajetanowicz vyhral 9 z 13 rýchlostných skúšok a to mu zabezpečilo aj úplne víťazstvo na 38. Rally Košice. Druhý skončil Grzyb a Siatkowski na Peugeote 207 S2000 a tretie miesto sa ušlo Maďarovi Kazarovi a Ferenczovi na Mitsubishi evo IX.

toth
Mário Tóth ( Škoda 100 )

"Bola to veľmi ťažká súťaž s náročnejšími RS-kami ako minulí rok. Hlavne RS IZRA, rýchla a zradná zároveň, aj príliš rozbitá. Naopak trať na Bankove prilákala divákov z Košíc aj keď musím zhodnotiť, že jednoznačne chýbal mestský okruh. Skončili sme 5. v triede i napriek náročnosti RS-iek a našej technike akú sme mali k dispozícii. Počasie nám prialo, s výsledkom sme maximálne spokojný a sme radi že sme došli do ciela aj napriek niekoľkým krízovkám. Vďaka patrí servisu u vočka a radi by sme odštartovali aj na ďalší rok."

Autor: Martin Hudák
Foto: Martin Hudák

Galéria