Drifterske majstrovstvá Poľska, kolo druhé


Bang.sk

pawel trelaRýchlosť je relatívna definícia, hlavne pri Drifte. Veličina, ktorú sa každý jazdec snaží definovať čo najväčším číslom. Najväčšie čísla na tachometri sa objavovali už v prvom kole na trati TOR Poznań, no keď si myslíte, že Poliaci už nič šialenejšie nevymyslia, tak vždy prídu s niečím ešte viac brutálnejším. Tomu nasvedčuje aj trať v druhom kole DMP, trať TOR Kielce, kde bola priemerná nájazdová rýchlosť viac ako 170 km/h. Rovnako ako rýchlosť, tak aj Kiss The Wall boli často skloňované slová, keďže celá trať bola obklopená zvodidlami a preplnenými tribúnami. Rovnako ako diváci, tak aj rozhodcovia chceli vidieť čo najbližšie prejazdy pri zvodidlách, na ktorých boli vo viacerých miestach Clip pointy.


kiss the wall


Dosť už rozprávania, prejdime k dôležitejším informáciám. 
Prvý v kvalifikácií skončil svetoznámy Bartosz Stolarski, ktorého Nissan S14 LS2 Supercharged určite každý z vás pozná. Tento rok prenikavý piskot jeho Superchargeru vystriedalo Turbo s vyústením v kapote. Druhé miesto obsadil Patryk Hypki na BMW E30 V8 PUZ Drift Team a na treťom mieste sa umiestnil Marcin Mospinek rovnako na BMW E30 V8 PUZ Drift Team.


168271_595436257147393_1724151220_n


Skutočne napínavé súboje vo vysokých rýchlostiach nenechali chladným ani jedného diváka a nanešťastie ani auto Macieja Wodzińskiego, ktorého motor SR20DET vypovedal službu a zbĺkol.
Našťastie sa nikomu nič nestalo a rýchly zásah hasičov ušetril Nissan pred najhorším. Pre ukľudnenie atmosféry a zábavu publika bola povolaná show Hubert Raptowny otoMoto Team, ktorá dokázala že šmýkať sa dá nie len na autách ale aj motorkách a prejazdy cez oheň a stunt kúsky im niesu cudzie. Po chvíľke rozptýlenia sa pokračovalo vo finálových battloch, vo vysokých rýchlostich, dvere na dvere. Presne tak ako to v Drifte máme radi a ako to Poľskí jazdci vedia najlepšie. V battloch o prvenstvo najlepšie obstál Mateusz Włodarczyk na staronovej technike BMW E46 V8, druhé miesto si vyšmýkal nezastaviteľný Patryk Hypki a tretie miesto získal Jakub Skomorucha na Nissane Skyline R34 z minulého roka. Zemiakovú medailu si s dobrým pocitom odniesol mladý a ambiciózny Sebastian Grausam. Priebežné hodnotenie DMP šampionátu vedie Marcin Carzasty


[youtube YUpEESOZvOw#!]


Zdroje: pfd.org.pl, youtube.com, drift.ro

Galéria