King of Europe - Slovakia 2O11


Bang.sk

V dňoch 1-3. Júla 2011 sa na východe Slovenska konalo tretie kolo podujatia King Of Europe 2O11 a zároveň aj King Of Drift Slovakia. Opäť po roku sa v Prešove stretla nielen slovenská ale aj európska drift smotánka.Organizátori sľubovali nielen adrenalínový pretek, ale aj spoločenskú udalosť a tak divákov nelákali iba špeciálne upravené autá, rev nadupaných motorov, vôňa spálenej gumy, nádherné ženy ale aj sprievodné akcie. V piatok zahrali Helenine Oči, Steve Smart z Ministry of Sound a v sobotu sa v Ponorke konala Drift dance party.

Otvorenie celého eventu sa oficiálne začalo v piatok spanilou jazdou centrom mesta. V sobotu mali diváci možnosť zažiť na vlastnej koži tréningy v rámci európskeho pohára a rovnako aj kvalifikáciu na slovenský pohár. Samozrejme nechýbalo drift taxi a highlight dňa drift battle najlepšej 16-tky slovenských jazdcov. Jediná vec ktorú inak skvelí organizátori nevedeli ovplyvniť bolo počasie a práve ono spôsobilo vcelku nízku sobotnajšiu návštevnosť. Ale tí čo napokon prišli, určite neoľutovali.

V nedeľu sa počasie umúdrilo, čomu odpovedala aj divácka návštevnosť a konečne si na svoje prišli aj nadšenci car wash-u. Po rannom tréningu sa šla kvalifikácia na Európu a poobede prišlo na rad vyvrcholenie celého podujatia a to drift battle TOP 32 jazdcov v rámci King Of Europe.

Prešov zase raz nesklamal. Organizátori ponúkli akciu, ktorá na Slovensku nemá obdobu a aj napriek nie veľmi priaznivému počasiu si fanúšikovia driftu užili obrovskú porciu zábavy a už sa tešia na ďalšie pokračovanie.

Výsledky King Of Europe:

1. Adam Kerenyi (HU)
2. Marcinek Wierzbicki (POL)
3. Marek Wartalowicz (POL)


[gallery columns="5"]
Špeciálne poďakovanie patrí Oneclick studiu.

Zdroj: Lukáš Horváth

Foto: tytuniesi production

Video: tytuniesi production

Galéria