Najrýchlejšie auto sveta?!


Bang.sk

Hennessey VenomPrinášame vám správu, ktorá nepochybne zahreje srdce každého fanúšika rýchlej jazdy. Konštruktéri superšportiaku pod označením Venom GT pred pár dňami verejne vyhlásili, že ich auto je vôbec tým najrýchlejším spomedzi všetkých, ktoré boli doposiaľ vyrobené.


Venom GT ukrýva pod svojou karosériou 7-litrový motor LS9 V8, obohatený dvomi turbami, ktorý dokáže s celkovým výkonom viac ako 1200 koní zrýchliť na stovku za neuveriteľných 2,5 sekundy. Navyše je toto žihadlo aj držiteľom svetového rekordu v zrýchlení z nuly na 300 km/h, ktorý ma hodnotu 13,63 sekundy. A aká je hodnota maximálnej rýchlosti, ktorú Venom GT dokázal vyvinúť na 2 míle dlhej trate? Tá predstavuje závratných 427,6 km/h.



Nepochybne ide o neuveriteľnú rýchlosť, no je tu jeden háčik. Za doposiaľ najrýchlejšie auto bol považovaný Veyrone Super Sport z dielne Bugatti. Ten dokázal vyvinúť rýchlosť presne 431,072 km/h. Túto hodnotu teda nedokázal prekonať ani Venom GT. Jeho konštruktéri však argumentujú faktom, že Veyron Super Sport má vo svejej predajnej verzii blokovanú maximálnu rýchlosť na 415 km/h, čo znamená, že Venom GT je tým najrýchlejším autom, ktoré zákazník za svoje peniaze dostane. Aby sa však predišlo akýmkoľvek špekuláciám, Venom sa už pripravuje na ďalší pokus, ktorým ma prekonať aj maximálnu rýchlosť konkurenčného športiaka. Na úspešný pokus však bude potrebovať dráhu dlhšiu, ako len 2 míle, na ktorej by mohol v plnej sile preukázať svoju rýchlosť. Odhaduje sa, že potenciálna maximálna rýchlosť Venomu GT môže dosiahnuť až 450 km/h!



Vychutnajte si zábery z dych vyrážajúcej rýchlosti v podaní športiaka Venom GT.



Video: youtube.com
Zdroj: automoto.sk