Prvý ročník Tuning Show Bardejov


Bang.sk

DSC_0097

V sobotu sme zažili prvý ročník Tuning Show Bardejov. Podujatie sa konalo v centre nádherného kúpeľného mesta, ktoré navštívili historické kúsky, ale aj najnovšie modely áut. Okrem Slovákov, sa prišli predviesť napríklad aj Poliaci.



Ako to na tuning akciách chodí, ani tu nesmeli chýbať súťaže v rôznych kategóriach. Ocenenie si mohli odniesť výhercovia disciplín Show & Shine, Light Tuning, Najstaršie auto, Najhlučnejší výfuk, Meranie hudby alebo akustického tlaku. Odmeny boli pripravené aj pre návštevníkov, ktorí sa zapojili do tomboly. Okrem krásnych áut sa o poriadnu zábavu postarali vystúpenia tanečnej skupiny „My Šprti“, kapely „NIEČO NAVYŠE“ a rappera „KEXA“.



tuning show bardejov 2013 1
DSC_1042

Myšlienka spojiť Bardejov s tuningom vznikla v hlave Daniela Romana, približne pred dvoma rokmi. Mal však obavy organizovať takéto podujatie sám. Našťastie sa k nemu pridal Peter Hudák a 27. júla 2013 nastal ten deň, kedy sa aj Bardejov mohol pýšiť tuning zrazom. Zorganizovať takéto podujatie však nebolo vôbec jednoduché.



Daniel Roman, organizátor:


„V minulosti sme organizovali menšie podujatia pre menej ľudí, no aj napriek tomu bolo pre nás veľmi náročné zorganizovať takúto veľkú akciu. Keďže Bardejov nemá dostatočne veľké priestory, museli sme improvizovať. Taktiež sme museli nájsť sponzorov, čo bolo tiež náročné, ale sme vďační za tých, ktorých sme zohnali a ďakujeme im. Ďakujeme aj všetkým účastníkom. Veľmi milo nás prekvapilo, koľko áut prišlo na túto akciu. Dokonca prišli aj autá z Poľska a celého východného Slovenska. Mysleli sme si, že v kategórii Show & Shine to budeme mať veľmi jednoduché, no opak bol pravdou. Do tejto kategórie sa prihlásilo až 30 áut a my sme naozaj mali z čoho vyberať. Ak nám to mesto dovolí, chceli by sme zorganizovať aj ďalšie ročníky tohto podujatia. Dúfame, že Tuning Show Bardejov sa bude konať každý rok.“



tuning show bardejov 2013

Aj keď sa občas obloha zamračila, teploty sa postarali o typický letný deň a nič neprekazilo naozaj vydarenú tuning akciu. Zábava bola v plnom prúde až do neskorých nočných hodín. Organizátorom sa podujatie skutočne vydarilo a my sa už teraz tešíme na ďalší ročník.


Viac foto nájdete na našom FB fun page.

Autor: Danka Kopernická
Foto: Martin Leško, Peter Sabol

Galéria