Rally Dakar 2012


Bang.sk

Počas januára (1-15.1 2012) sa fanúšikovia motoristických športov môžu tešiť na Rally Dakar 2012, ktorý sa uskutoční v Južnej Amerike. Trasa je dlhá 9000km a jazdci budú zdolávať hory a púšte prechádzajúce cez Čile, Argentínu a Peru.

Každoročne sa zvyšuje záujem aj slovenských súťažiacich absolvovať jednu z najsledovanejších a najťažších súťaži na svete Rally Dakar. Aj keď sa už nejazdí v Európe a Afrike, ale na juhoamerickom kontinente, aj napriek tomu ani najmenej nestratila na svojom kredite prestížneho púštneho dobrodružstva. Po prvý raz v bohatej histórii súťaže sa v jednom ročníku postaví na štart aj kvarteto Slovákov.





Z našich jazdcov sa odhodlal bojovať Ivan Jakeš so štartovým číslom 31 v drese NAD-RESS Adventure teamu s motocyklom BMW, tridsaťdvojku bude mať na svojej KTM 450 a Rally Dakar absolvuje už po piatykrát. Ďalším odvážlivcom je Štefan Svitko z Oraving-SLOVNAFT teamu a na štart sa postaví po tretí krát. Spomínanú dvojicu doplní duo zo Slovakia Turboteamu Zaťko - Dušan Čipka (št. č. 149) a Ján Zaťko (182). Pre oboch to bude premiéra na tejto náročném súťaži.



Zdroj: redbull.com, motoride.sk
Video: youtube.com
Foto: lonestarcycle.com, carfans.cz