Rally sprint Čemerné


Bang.sk

Dňa 4.8.2012 sa vo Vranove nad Topľou uskutočnili preteky Rally šprint Čemerné.



Tento šprint usporiadal a zorganizoval klub AMK Vranov nad Topľou Čemerné. Cez víkend sa šli aj preteky automobilov do vrchu na Jankovom vŕšku, takže aj preto sa v Čemernom zišla menšia účasť, čo však v konečnom dôsledku neubralo jazdcom ani divákom na kvalite a atraktivite pretekov.

Počasie bolo perfektné, no asi každý by privítal nejaké to schladenie. Teplota v aute sa šplhala na neskutočné čísla, takže jazdci mali naozaj čo robiť udržiavať koncentráciu po celý čas. Napokon som si to vyskúšak aj ja sám, čo je to sedieť počas tej horúčavy v aute, keď som sa zviezol s driftérom Romanom Kuchárikom.

Ale poďme k preteku, jazdcov prišlo 26. Preteky pozostávali z 3 meraných kôl, z ktorých sa počítali iba 2 najrýchlejšie. Celkovo najrýchlejším a teda víťazom s najlepším časom sa stal Dominik Benček na Subaru. Druhý v poradí skončil Peter Danielis na Seat Ibiza a tretí dojazdil Radovan Javorský na krásnej Škode 130.

Kvôli technickým problémom museli odstúpiť z pretekov Lesčinsky, Seman, Béreš a tak im prajeme, aby čím skôr dali svoje autá do poriadku.

Víťazi jednotlivých tried:

N1 (do 1300cm3 )- Tutko Roman
N2 (1300-1600 cm3 ) - Marchevský Michal - Imrich
N3 (1601 cm³ - 2000 cm³)- Danielis peter
N4 (nad 2001 cm³)- Benček Dominik
N5 (do 1600 cm³ zadný náhon)-Javorský Radovan
N6 (od 1601 cm³ zadný náhon)-Tomáš Ivan
N7 (ženy )- Pavliková Jagiena
N8 (juniori)- Škopinský Milan ml.


Text a foto: Martin Hudák

Galéria