RedBull Drift Shifters


Bang.sk

redbull drift shiftersNový spôsob ako hodnotiť drifterov je na svete! Drift Shifters  v Auckland City na Novom Zélande predčili všetky očakávania a urobili tento druh motoršportu opäť zaujímavejším.

 

 



 

“Mad” Mike Whiddett, teamový jazdec Redbull-u jazdiaci s vrieskajúcimi RX-7 a RX-8 prišiel s novinkou do sveta driftu. Doteraz na pretekoch nerozhodoval čas/umiestnenie, ale rozhodcovia. Mad Mike už 6 rokov nosil v hlave plán, ako to zmeniť. V decembri 2012 sa jeho sny stali skutočnosťou, a jeho plán sa premenil na reálny pretek. Doma, na Novom Zélande, usporiadal preteky, torých hlavnou myšlienkou bolo, aby hlavné slovo v hodnotení mali stroje a nie ľudia. Konkrétne senzory, ktoré pripočítavali body k celkovému hodnoteniu jazdy, v závislosti od vzdialenosti prejazdu auta od danej kontrolovanej prekážky. Dráha nebola pevne určená, takže závodník sa mohol voľne pohybovať a zbierať body po trati podľa svojho uváženia. Ako to celé fungovalo je vysvetlené vo videu pod článkom. Víťazom sa stane drifter, ktorý nazbiera najviac bodov, niečo na štýl v NFS. Fotky za akcie nájtdete tu!

13spdhntrs

3spdhntrsLákadlom boli samozrejme účastníci zvučných mien Mad Mike, Daigo Saito, Matt Powers, Sam Hubinette a ďalší domáci driftéri z Nového Zélandu. Víťazom sa stal Matt Powers s jeho V8 powered S14.




 

 

Zdroj: petrolheads.sk, speedhunters.com, redbull.com