Report: Carat Tuning Party 2012 - Piešťany


Bang.sk

Piešťany, letisko, Carat Tuning Party. Ako po minulé roky, tak aj tento sa na piešťanskom letisku konal najväčší slovenský zraz tunerov a áno, bolo to také....slovenské.



Lowrider z Rakúska, časomerači na dragu z Maďarska, chýbajúci fmx riders z Česka... ešteže akciu moderovala naša ´hviezda´ Erika Barkolová. Po menšom organizačnom chaose a nevysvetliteľným problémom s akreditáciou sme sa však odosobnili a snažili sa nasávať atmosféru na letisku všetkými zmyslami.


V piatkovú noc sa podujatie zmenilo na one ´band´ show a Kontrafakt zabávali nabudenú masu majstrov tuningu a ich priateľov svojou nezameniteľnou show. Po nich sa na main stage dovalila moderátorka Erika, avšak nevedno prečo sa s jej príchodom dav pod pódiom v priebehu pár sekúnd zmrštil na polovicu. Nasledovalo priam nekonečné vyhlasovanie miss carat tuning vo všemožných kategóriách, ktoré sa stretlo s odozvou hlavne u mužskej časti publika. Po súťaži o najerotickejší bozk spojenej s rozdávaním predmetov s hanbatej tématiky sa k svojmu času na pódiu dostali aj dídžejis Le Grande House.



Samozrejme kalilo sa. Kalili všetci a všade. Ťažko povedať kedy presne, ale main stage nevydržal nápor noci a tak sa tancuchtiví jedinci presunuli k In Da Club stage-u, kde sa nakladalo až do rána.

Priamu atmosféru si vychutnajte v krásnych videjkách.





Sobotňajšie chladnejšie ráno pomáhalo s triezvením a tak sa deň pomaly začínal aj pre tích najväčšmi prežívajúcich minulú noc. Na prekvapenie všetkých sa spoza majku ozvala aj moderátorka Erika a to vzpružilo ešte viac. Takže sa všetko chystalo na pretekársku časť celého eventu a diváci mohli zhliadnuť súboje v slalome, dragu či drifte, pokochať sa nad vystajlovanými kolesovými šmakmi, povoziť sa na drift taxi, popozerať RC driftovanie, alebo sa odlepiť od zeme a zhliadnuť veľkosť celej akcie priamo z vrtuľníka.



Cez deň sa Oskar naozaj rozohrial, tak bolo treba vytiahnuť opaľovacie krémy a dodržiavať pitný režim. Ľudí bolo dostatok, chýbala však interakcia hlavného pódia, ktoré celý deň zívalo prázdnotou a tak isto ešte zopár sprievodných akcií. Ale proti gustu žiaden dišputát.



Carat Tuning Party 2O12 nesklamal, opäť sa tu zišlo kvantum fanúšikov tuningu, tuzingu a motoršportu ako takého, ktorí si to náramne užili a určite sa už tešia na ďalšie pokračovanie tejto jedinečnej akcie.

Tak vidíme sa na Carate 2013!

Foto: Veronika Takácsová
Video: Štefan Shawarsh Šipoš

Galéria