Sébastien Ogier víťazom Race Of Champions 2011!


Bang.sk

Šampiónom spomedzi šampiónov sa napokon stal francúzsky rally jazdec Sébastien Ogier, keď vo veľkom Grand Final zdolal dánsku Le Mans legendu Toma Kristensena. Ogier tak efektne zaklincoval už aj tak vydarenú sezónu a kraľuje na tróne Race Of Champions 2011.



V Düsseldorfskej Esprit Arena sa dnes skončilo ďalšie pokračovanie atraktívneho preteku Race Of Champions. Jazdci opäť zabávali a diváci si užili show na ktorú sa len tak nezabúda. V dnešnom semifinále jednotlivcov sa proti sebe postavili dvojice Ogier - Tomczyk a Schumacher - Kristensen. Neskorší víťaz Ogier porazil DTM šampióna Tomczyka. V druhom semifinále predviedli neskutočnú jazdu obaja pretekári, Kristensen nepustil Schumachera do finále o dve stotiny sekundy! Finále patrilo Ogierovi, ktorý pri svojej premiére medzi šampiónmi jazdil čisto, rýchlo a bezchybne. Víťazovi uznanlivo zablahoželal aj druhý Kristensen a uznal, že Ogier si dnes zaslúžil vyhrať. Ogier priznal, že zo začiatku sa bolo treba zžiť so všetkými autami a samotnou traťou, ale tlačil na pílu po celý čas, preto nakoniec nechal všetkých šampiónov za sebou.

Kompletný vyradzovací pavúk


Už včera večer sa víťazmi preteku národov stali domáci miláčikovia Vettel a Schumacher, ktorí vo finále zdolali jazdcov Veľkej Británie.





Víťazstvo v preteku legiend nakoniec uhájil H. Frentzen.


Šampióni sú v cieli, poháre rozdané, šampanské vypité, tak sa tešme na ďalšie pokračovanie tohto motoristického sviatku.

Zdroj: raceofchampions.com
Video: youtube.com
Foto: raceofchampions.com


Galéria