Výsledky Swatch Snow Mobile 2011, zranenie Kimiho Räikkönena


Bang.sk

Za účasti aj známych mien zo sveta Formuly 1 Kimiho Raikkonena a Heidfelda sa cez víkend v Rakúskom stredisku Saalbach Hinterglemm konali preteky snežných skútrov. Na umelo vytvorejnej trati sa najlepšie darilo tímu Ebner Event Logistics, ktorý najazdil 49 kôl. Druhé miesto obsadil UNIQA Fresacher Racing Team a na treťom sa umiestnil Team 3 powered by Sony Ericsson. Celkové výsledky najdeš TU

Highlighty z akcie:



Podujatie poznačilo aj veľa kolízií, pádov a zranení. Jedno sa prihodilo aj bývalému majstrovi sveta pretekov F1 Kimimu Raikkonenovi, ktorý si narazil zápästie, keď spadol na snežnom skútri. Napriek zlej skúsenosti s voľnosťou jazdcov nemieni Renault Icemana obmedziť v rizikových činnostiach.

"Robiť rizikové veci patrí k našej práci, my riziká podstupujeme po obchodnej a korporátnej stránke. Kimi ich zažíva vo svojom živote. Mám rád ľudí ako je on. Bolo by nešťastné, ak by sa zranil, ale patrí to k životu. Kimi je Kimi a ťažko zmeníte spôsob jeho života," hovorí Bahar.

Podľa organizátorov podujatia Fín pri vysokej rýchlosti stratil kontrolu nad svojim skútrom.

"Náš lekár Kimiho ruku prehliadol a teraz má na ruke malú bandáž," uviedol organizátor Andy Wernig, podľa ktorého ide len o malé zranenie. Räikkönen, ktorý nedávno ohlásil návrat do pretekov monopostov F1, už v sobotu ostatné preteky radšej vynechal.

Interview s Kimim Räikkönom:


Zdroj: f1.blog.cz
Foto: snow-mobile.at
Video: youtube.com