Zradná zákruta


Bang.sk

Race-rent-cup-2013
Preteky rally dokážu poriadne potrápiť aj tých najzdatnejších a najskúsenejších jazdcov. Rozhodne by vám to potvrdili pretekári, ako aj diváci, ktorí sa začiatkom marca zúčastnili pretekov konajúcich sa na juhovýchode Poľska pod názvom Race Rent Cup 2013.

Najväčšie problémy jazdcom spôsobila na prvý pohľad pomerne nevinne vyzerajúca zákruta. Nebezpečným bol však predovšetkým nános blata pokrývajúci povrch zákruty, na ktorom sa kolesá áut šmýkali takmer ako po ľade, čo v kombinácii s priekopou hlbokou niekoľko desiatok centimetrov, ktorá lemovala vozovku, vytváralo mimoriadne nebezpečné podmienky. Viacerí z pretekárov na tomto mieste nedobrovoľne „zaparkovali“ svoje autá, tí šťastnejší zvládli nebezpečný úsek len s vypätím všetkých síl.

Na rozdiel od pretekárov, zákerná zákruta sa tešila veľkému záujmu zo strany divákov, ktorí sa vo väčšom počte zhromažďovali v jej blízkosti. Treba však dodať, že tí sa zachovali ukážkovo, keď vždy ochotne pomohli bezradným posádkam pri ich návrate na trať.

Pozrite si, ako jediná zákruta dokázala potrápiť skúsených pretekárov rally.




Video: youtube.com
Zdroj: automoto.sk