Airboarding


Bang.sk

Dnes už máme veľmi veľa atrakcií, pri ktorých sa nám zvýši hladina adrenalínu a preverí naša fyzická zdatnosť. Jednou z nich je aj airboarding. Táto novinka si už našla svojich fanúšikov a záujem o ňu rastie čím ďalej tým viac.

Airboard je vyrobený z vysoko kvalitných textílií s pružnou plastovou povrchovou úpravou. Je naplnený vzduchom a vďaka aerodynamickému tvaru a špeciálnej štruktúre je na trati veľmi rýchly. Je mimoriadne ľahký a pritom robustný,odolný voči oderu. Riadenie je veľmi ľahko kontrolovateľné a zabezpečuje ho jazdec prenášaním váhy, čím sa sprostredkováva pocit priameho kontaktu so snehovým povrchom. Absorbuje akékoľvek nerovnosti povrchu a vysoká rýchlosť, ktorú dosahuje je naozajstným adrenalinovým zážitkom.

Jazdec sa airboardu drží len rukami a leží na ňom hrudníkom, pretože sa tak ľahšie preráža vzduchom. Pri jazde musíme myslieť na to, že rýchlosť je pomerne vysoká a naše telo na ňom leží hlavou dopredu, takže kvalitná bezpečnostná helma je základom. Dôležité sú tiež okuliare a dobré rukavice, ktoré nám umožnia pevné uchopenie.



V tomto novom, ale veľmi rozšírenom adrenalínovom športe sa už organizujú aj preteky. Tento šport je možné si vyskúšať vo väčšine lyžiarskych stredísk, kde vám ponúknu aj inštruktáž. Airboard si tam môžete požičať a zajazdiť si po trati.




Zdroj: best4man.cz
Foto: boardjoy.com
Video: youtube.com




Hľadať

Reklama

Podobné články