Chariot Skates


Bang.sk

Korčuľovanie neodmysliteľne patrí medzi obľúbené športové činnosti počas jari a leta. Na to, aby sme si jazdu vychutnali, potrebujeme samozrejme aj kvalitné korčule s kvalitnými ložiskami a pevnou konštrukciou. V dnešnej dobe už máme skvelé korčule ale jazdu si môžeme vychutnať jedine po dobrej asfaltovej ceste. Preto austrálsky vynálezca Michael Jenkins vytvoril korčule budúcnosti Chariot skates. Je to nový revolučný prototyp “wheels skates“.

V podstate ide o mix medzi korčuľovaním a bicyklovaním. Chariot skates ľahko prekonáva nerovný terén ako napr. trávu, štrk alebo mokrú cestu. Preto ich kľudne môžete vymeniť aj za bicykel bez sedadla a riadidiel.



Austrálsky vynálezca strávil vývojom svojho Chariot skates 4 roky, no oplatilo sa. Sú zložené z ľahkej karbónovej konštrukcie a majú ťažisko položené pod os kolesa, čo im umožňuje ľahšie manévrovať. Väčšie kolesá zabezpečujú vyšší výkon pri maximálnom úsilí. Aj preto sa pre vás korčuľovanie môže stať ešte o niečo viac pohodlnejšie. Vyššia rýchlosť ako pri bežných korčuliach je samozrejmosťou. Výrobca presne neudáva, akou rýchlosťou dokážu korčule ísť. Pri korčuľovaní je zabezpečená maximálna stabilita, ktorú zabezpečujú malé zadné kolieska a taktiež dobrá ovládateľnosť.

Používanie korčúľ Chariot je veľmi podobné používaniu klasických korčúľ a zvyknúť si treba asi len na väčšie kolesá a o niečo väčší záber do zákrut. Veľmi dobrou vlastnosťou je aj bezpečné upevnenie chodidiel. Prvé spevnenie prebieha v drážke, kde je umiestnené chodidlo. Ďalšie spevnenie je pod kolenami, pričom je možné manuálne nastaviť rôzne stupne spevnenia. Váha korčulí je 2,5Kg, čo je pomerne dosť. Túto váhu spôsobujú najmä kolesá a konštrukcia. Brzdí sa na nich takto ...



Michael Jenkins tieto revolučné kolieskové korčule predstavil verejnosti dňa 30. Mar 2010.

Zdroj: chariotskates.com
Foto: chariotskates.com
Video: vimeo.com




Hľadať

Reklama

Podobné články