Kavečany, športovo-rekreačné stredisko


Bang.sk

Stredisko sa nachádza na východnom Slovensku v maličkej dedinke Kavečany vzdialenej od Košíc približne 6 km. Volovské vrchy, v ktorých sa športovo-rekreačné stredisko Kavečany nachádza, ponúka zjazdovým lyžiarom a snowboardistom 5 zjazdoviek, 8 vlekov spolu 2,95 km zjazdoviek s kapacitou 7432 osôb s celkovým prevýšením 180 m nad morom. Na jednom so svahov sa posledné zimné sezóny vybudoval snowpark, v ktorom sa môžu realizovať aj tí odvážnejší, ktorým už obyčajné jazdenie nestačí. Okolo strediska sú vytvorené 4 bežecké okruhy s dĺžkou 14 km, však veľa závisí od priaznivých snehových podmienok.
Stredisko pre navštevníkov ponúka aj mnohé iné služby, ako sú ski servis a ski požičovňa, lyžiarska a snowboard škola a samozrejme ubytovanie, viacero reštaurácií a čajovničiek.



Do strediska sa dá dostať aj autobusom č 29. zo železničnej stanice, alebo autom (s parkovaním nezvykne byť problém). Neďaleko strediska sa nachádza aj bobová dráha a ZOO, ktoré sú však v zime zatvorené.
Je to ideálne miesto na trávenie voľných chvíľ, ktoré aj mnohí Košičania využívajú. Cez víkendy a voľné dni zvykne byť dost plno:).
Aktuálne informácie sa dozviete na kavecany.sk
Takto to tam vyzerá naživo, v záberoch nájdete aj ako vyzerá mini snowpark.



Zdroje : kavecany.sk
Foto: kavecany.sk
Video: youtube.com