Majstrovstvá Slovenska vo wakeboard a wakeskate 2011


Bang.sk

20.augusta 2011 sa uskutočnili majstrovstvá Slovenska vo wakeboardingu a wakeskate. Konali sa v Košiciach, v mestskej časti Nad jazerom na vodnolyžiarskom vleku. Zúčastnilo sa ich vyše 40 jazdcov z celého Slovenska a zahraničia. Táto akcia bola plná zaujímavých jázd a rôznych prekvapení. Počasie jazdcom prialo. Slniečko svietilo po celý deň, fúkal slabý vietor proste paráda. Na jazero sa ako prvé vybrali baby wakeboard a za nimi baby wakeskate, ktoré ukázali všetko čo v nich je. Po malej prestávke sa dostali na rad aj chlapci.



Zuzana Vráblová, ktorá je už niekoľkonásobnou Majsterkou Slovenska si znova vyjazdila na wakeskate ďalšie prvenstvo. Na druhom mieste skončila Pavla Pavelková a tretie miesto obsadila Katarína Šurková. Medzi babami na wakeboardoch to najviac lietalo Magdaléne Szklarskej z Poľska. Druhé miesto obsadila Katka Janečková z Bratislavy, ktorá je zároveň Majsterka Slovenska. Tretie miesto patrí Martine Brutovskje.

U chlapcov to bolo veľmi napínavé. Prvenstvo vo wakeskate pretekoch si vyskákal mladý wakeskater Julius Lang z Košíc, ktorý vyhral aj juniorskú kategóriu a dal dole Mateja Ščamborova a Majkyho Paška. Matej sa umiestnil na druhom mieste a zranenému Majkymu zostalo tretie miesto. Vo wakeboard kategórii mužov to bolo tiež zaujímavé. Prvenstvo nakoniec išlo Mirovi Hríbikobi. Druhé miesto získal Milan “Droty“ Purdeš a tertie bral Šaňo Novota. Horúci kandidát na majstra, Rišo Marcinčin mal študentské povinnosti takže sa bohužiaľ nemohol zúčastniť pretekov.



Majstrovstvá mali nečakaný priebeh no aj tak prebehli bez starostí a v pohode. Fanúšikovia sa cítili dobre a po celý čas fandili svojim favoritom. No nikdy nemôže byť všetko dokonalé a na záver akcie pravdepodobne únava materiálu spôsobila poruchu vleku. Škoda, ojedinelá porucha na maximálne spoľahlivom vleku bola určite nepríjemná.

Zdroj: boardlife.sk
Foto: boardlife.sk

Galéria