Onewheel - prvý dobíjateľný jednokolesový skateboard


Bang.sk

onewheel 4Onewheel začal s víziou budúcnosti. Ide o dobíjateľný jednokolesový skateboard s automatickou elektronickou kontrolou balansu. Výrobcom tohto inovatívneho produktu trvalo dlhšiu dobu dať dohromady tie najlepšie technológie. Po čase sa im to podarilo, skombinovali a vytvorili naozaj jedinečné elektrické vozidlo s  najpokročilejším snímaním pohybu, motorom aj batériou. Onewheel Vám dá pocit lietania po cestách, zažijete iný rozmer jazdenia a skvelú zábavu.


onewheel 5

Väčšina ľudí sa naučí jazdiť na Onewheele po pár minútach, aj keď nemajú skúsenosti so skateboardom alebo snowboardom. Je to jednoduché vďaka tomu, že ovládanie onewheelu je čisto intuitívne. Výkonné senzory Vám neustále pomôžu vyvážiť a ovládať jazdu jednoducho nakláňaním svojho tela. Naklonením dopredu svoju jazdu zrýchlite, pre spomalenie sa postačí nakloniť dozadu. Ľudia, ktorí majú skúsenosti s inými boardsports sú často pripravení ísť agresívne už počas prvých minútach jazdy.
onewheel 1


Onewheel počas výroby prechádzal rôznymi prevedeniami...

onewheel 8

onewheel 9

Výrobcovia mysleli na všetko. Okrem toho, že Onewheel má v sebe technológie, s ktorými sa bežne stretávame v mobilných telefónoch, bude k nemu dodávaná taktiež obslužná aplikácia pre zariadenia s operačnými systémami Android a IOS. Pomocou aplikácii sa dozviete ako je na tom Vaša batéria, ďalšie časti dosky a prostredníctvom aplikácií si taktiež budete mať možnosť prehliadnuť štatistiku Vašej jazdy a nastaviť obtiažnosť. Doska bude v ponuke v dvoch variáciách, v ktorej je odlišný jedine druh nabíjačky. Slabšia verzia dobije Onewheel za 2 hodiny a výkonnejšia za 20 minúť (cena nabíjačky sa pohybuje okolo 900 až 1000 eur). Na jedno nabitie si pojazdíte na vzdialenosť cca 9km.
onewheel 14
onewheel 12


Špecifiká Onewheelu
specifications onewheel
onewheel 11

Finálna verzia tohto jednokolesového skateboardu sa ešte nepredáva. Pred konečnou verziou výrobcov ešte čaká pár vzrušujúcich mesiacov, ale myslím si, že sa máme na čo tešiť !


Vychutnajte si prezentačné videjko novodobého skateboardu


Jedna z prvých verzíi pred 5 rokmi :)


Viacej informácii o projekte nájdete na stránke kickstarter.

Autor: Veronika Takácsová
Zdroj, foto: kickstarter.com

Galéria





Hľadať

Reklama