Red Bull Wake of Fame


Bang.sk

Red Bull Wake of Fame je podujatie, na ktorom sa stretávajú top wakeboardisti a wakeskateri, aby zase o čosi navýšili laťku náročnosti a štýlovosti trikov.



Konalo sa na Floride v legendárnom Ft. Lauderdale vodnom komplexe, kde sa okrem iného nachádza aj medzinárodná plavecká sieň slávy. Tento komplex, ktorého tri vonkajšie bazény obyčajne hostia svetových plavcov a skokanov do vody, sa premenil na ´wake park´ a na zopár hodín sa stal najvychytanejším miestom pre najlepších jazdcov.

Wake boarding & skating sa za posledných pár rokov rozvinul do masívnejších rozmerov, a to nielen čo sa týka samotného jazdenia, ale aj vybavenosti, materiálov. Na Floride bol použití naviják novej generácie System 2.0, ktorý zaručuje plynulú jazdu. Tento inovatívny systém teda zaručuje kvalitnú jazdu aj na menších plochách, kde sa nedá využiť loď.

Tri bazény v Ft. Lauderdale centre boli navzájom prepojené railami, slidermi, quarterpipe-ami a kickrami. Navíjací System 2.0 dovoľoval jazdcom ukázať kreatívne a dynamické jazdenie na trati, ktorá bola inšpirovaná skate parkom.

Riders line up and results:

Wakeboard - JD Webb, Adam Errington, Parks Bonifay, Steel Laferty, Ollie Derome, Raphael Derome, Keith Lidberg, Danny Harf, Nico von Lerchenfeld, Kevin Henshaw a Shane Bonifay.

Víťazom sa stal nemec Nico von Lerchenfeld.

Wakeskate - Brian Grubb, Reed Hansen, Ben Horan, Nick Taylor, Andy Pastura a Brandon Thomas.

Víťazstvo bral domáci Reed Hansen.



Video: youtube.com
Info: redbull.com
Photo: popsop.com