Trampoline Cageball


Bang.sk

Trampoline Cageball ako nový druh športu alebo doplnkovej aktivity bol predstavený na Athletic Business Expo v decembri 2010 v californskom San Diegu a okamžite zaujal.



Prilákal zvedavé pohľady i očakávania z radu verejnosti a postupne získaval na popularite. Tento šport nie je atraktívny iba pre samotných hráčov, ale aj pre divákom i pozorovateľov.

Základom je trampolína olympíjskych rozmerov, stredná stena, dva koše a lopta. Úlohou hráča je nazbierať čo najviac bodov, ktoré sú mu prirátavané po vsietení koša, či úspešnom bloku. Podstatou hry je čítanie pohybu protihráča, skákanie o niečo skôr a vyššie ako súper, pre následné blokovanie jeho streleckých pokusov, no a v neposlednom rade pevná ruka pri streľbe na kôš.

Viac sa o pravidlách dozvieš vo videu:



Trampoline Cageball je hra odolnosti, sily, obratnosti či predstavivosti. Na prvý pohľad to vyzerá iba ako dobrá zábava, avšak pri serióznom prístupe dá zabrať aj trénovaným športovcom. Práve kôli týmto atribútom sa využíva ako doplnok na zlepšenie koordinácie vo vzduchu či ako kardio tréning.

Zdroj: trampolinecageball.com
Video: youtube.com
Foto: trampolinecageball.com




Hľadať

Reklama

Podobné články