Red Bull Upstream - wakeboarding proti prúdu + VIDEO


Bang.sk

Včera v sobotu 18. júna sa na divokej vode v Čunove predstavila nová wakeboardová disciplína Red Bull Upstream – wakeboarding proti prúdu!

V areáli Divoká Voda v Čunove v Bratislave bežne trénujú tí najlepší vodný slalomári. Široko ďaleko nemá trať v Čunove konkurenciu. Je to jedna z najťažších umelých vodných tratí na svete! Wakeboardisti jazdia skôr na kľudných jazerách za motorovým člnom alebo za vlekom ale tentoraz si vymenili tradičné stojaté vody za zradné prúdy a to na premiérovom stretnutí vo wakeboardingu Red Bull Upstream. Je to niečo úplne iné ako klasický wakeboarding. Musíte pri ňom venovať maximálnu pozornosť vode, vlnám a zároveň skokom.



Túto sobotu divoká voda doslova vrela, keď 23 majstrov wakeboardu zo siedmich krajín predvádzalo v areáli Divoká voda pred vyše dvetisícovým davom tie najlepšie kúsky. Rekordných 36 hodín majstri zvárali, rezali, betónovali v čunovskom kanáli, aby vybudovali špičkovú trať pre najlepších európskych wakeboardistov. Tie najlepšie triky, skoky, saltá a otočky na vode ukázali majstri kĺzavých dosiek na štyroch prekážkach. No aj pre majstrov bolo náročné skĺbiť skoky s balansovaním vo vlnách v silnom prúde a kľučkovaním medzi vodnými vírami.



V konkurencii špičkových európskych jazdcov predviedol bezchybnú jazdu s čistými skokmi Rakúšan Dominik Hernler a zaslúžene získal najviac bodov od rozhodcov a tak sa stal víťazom historicky prvých wakeboardových pretekov proti prúdu Red Bull Upstream. “Som nesmierne vyčerpaný, ale strašne šťastný! Ani v najkrajšom sne som si nemyslel, že by som mohol vyhrať tieto preteky. Všetci jazdili výborne a až do samého konca to bol tvrdý boj,” povedal Dominik po víťazstve. Od druhého Fredyho Von Ostena ho delili iba 4 body a na chrbát im dýchal aj tretí Dominik Guhrs, ktorý získal o 6 bodov menej ako víťaz. ”Našťastie sa mi podarilo zajazdiť moju najlepšiu jazdu vo finále. No musím povedať, že som si nesmierne užil prekážky a trať, no najmä to bola pre všetkých skvelá zábava!”





Zdroj: redbull.com
Video: vimeo.com
Foto: redbull.com