1. ročník DH Cupu ZAHURA dopadol na výbornú !


Bang.sk

Pavol Kičin Bang DH Team - DH Cup ZAHURA

Cez posledný augustový víkend 30.8 2015 sa v Spišských Vlachoch konal prvý ročník ZAHURA DH Cupu. Tento pretek určite vzbudzoval u viacerých jazdcov rôzne očakávania. Úplne nová trať a skvelé prize money sa na lokálnom preteku tak často nevidí. Akciu si nakoniec nenechalo ujsť 74 bikerov z východu a okolia.


Niektorí na Zahuru zavítali už v sobotu, počas ktorej si cez voľný tréning mali možnosť trať prezrieť detajlnejšie a dať si pár spoznávacích jázd.




Peter Sedlák (Seďo), rider Bang DH Teamu:


Do strediska som prišiel už v sobotu okolo 10tej ráno. Čakali ma tam už moji teamový jazdci s ktorými som strávil celý tréningový deň. Voľný tréning končil o štvrtej a nasledovalo prekontrolovanie trate, páskovania a celkové doťahovanie príprav na pretek. Večer sa niesol v podobe country music. Domáci mali country fest, užili sme si zábavu a fajnový guláš.



DH Cup Zahura 11

Trať mali na starosti chalani z okolia Spišských Vlách pod vedením Paliho Kičina. V priebehu necelého mesiaca na trati postupne pribúdali nové úseky a skoky. Do karát im však nehralo počasie, keďže u nás už dlhšiu dobu úradujú tropické horúčavy.



Pavol Kičin, organizátor:

Preteku som sa zo začiatku obával, hlavne toho čo ľudia povedia na úplne novú trať, ktorú som s miestnymi kamošmi dával dokopy cca 3 týždne. Trať sme každý týždeň prerábali, pribúdali nové úseky a skoky. Keďže posledný mesiac u nás nepadla ani kvapka z trate sa v deň preteku stala doslova púšť. Očakávaná účasť bolo 70 jazdcov, nakoniec dorazilo 74, čo ma potešilo a pretek sa mohol začať. Počas finálového dňa sa trať úplne menila, vyjazdili sa drážky, nové opierky a hlavne vybrzdili rolety, ktoré potrápili aj skúsenejších jazdcov. Čo sa týka zranení, toho som sa obával, asi najviac, no vďaka bohu ich bolo len minimum a nič vážnejšie sa nestalo, aj napriek tomu, že sanitka bola privolaná asi 2x.



Pavol Kičin organizátor DH Cupu Zahura 2015 DH Cup zahura - zranenie

Ako to už na lokálnych pretekoch býva, vývoz bol zabezpečený dvoma vetrieskami, ktoré na pretek dorazili už o siedmej ráno. Podľa slov pár jazdcov bol vývoz super a jazdi sa točili rýchlo.

DH Cup Zahura 9

DH Cup Zahura celkový víťaz Ľuboš Stano

Každý si musel prejsť meraným tréningom a dvoma finálovými jazdami. V cieli sa vyhlasoval najrýchlejší dosiahnutý čas spomedzi absolvovaných jázd. Celkovo najrýchlejším jazdcom prvého ročníka sa stal Ľuboš Staňo, ktorý dosiahol čas 1:14.32 v kategórii FULL.




Ľuboš Staňo, rider Elitebikes - 1Energy Racing Teamu


ZAHURA DH Cup bol jeden z lokálnych pretekov, ktorý bol po organizačnej stránke zvládnutý na „jedničku“ hlavne vďaka Palimu Kičinovy. Trať sa mi páčila. Bola rýchla, no v závere už dosť rozbitá a prašná, čo ju značne spomalilo. Našťastie mi sadla a podarilo sa mi vyhrať všetky 3 merané jazdy a zajazdiť najrýchlejší čas. S mojim výsledkom som maximálne spokojný.



DH Cup Zahura 10

Pretek si nakoniec nenechal ujsť ani samotný organizátor, ktorý na domácej trati obsadil pekné druhé miesto.

Pavol Kičin, rider Bang DH Teamu


Keďže som akciu organizoval do poslednej chvíle som nevedel, či sa preteku zúčastním aj ako jazdec. Vďaka profesionálnej časomiere som si to však mohol dovoliť, prekonal som únavu z príprav a mohol som sa postaviť na štart. Stihol som si dať dve tréningové jazdy. Trať sa do štartu finálových jázd zmenila na nepoznanie. Do prvej jazdy som chcel dať všetko, aby som predišiel zbytočnému stresu v druhej. V poslednom úseku som však urobil zbytočný prešlap, ktorý ma vyhodil mimo trate a musel som si to pekne vyšliapať na vrch lavice. Stačilo to na 4. miesto. Druhú jazdu som šiel na istotu, aby som na domácej trati nespravil zbytočnú chybu a potešil divákov, ktorí mi v spodnom úseku neskutočne fandili. Nakoniec to vyšlo na 2.miesto, len 1,6 s za skvelým jazdcom Ľubošom Staňom.



DH Cup Zahura vyhodnotenie FULL

V kategórii Hardtail opäť hviezdil Ľubomír Grega, ktorý si prvenstvo vybojoval s časom 1:24.02.

Ľubomír Grega, rider STAR BIKE Teamu


DH Cup Zahura bola pohodová akcia, na ktorú sme si prišli hlavne fajne pojazdiť, aj keď pretekať bolo o čo. Trať bola kratšia, ale vôbec to nevadilo. Bolo tam čo najazdovať a chvíľu mi aj trvalo kým som si ju zapamätal. Potom to už bola pecka! Napriek tomu, že kvôli chorobe som zvažoval účasť, nakoniec sa mi jazdilo celkom fajn a stačilo to aj na prvenstvo v HT. Po organizačnej stránke nemám čo vytknúť, je vidieť, keď preteky organizuje niekto koho to baví a vie ako to má vyzerať. Veľká vďaka patrí Palimu Kičinovi a jeho pomocníkom, za túto super akciu a prajem veľa chuti, trpezlivosti a pevných nervov pri organizovaní, dúfajme aj ďalších ročníkov DH Cupu Zahura.



DH Cup Zahura Lubomir GregaDH Cup Zahura vyhodnotenie HT

Z kategórii žiakov prvé miesto obsadil skvelým časom 1:25.09 Samuel Pitoňák, na druhom mieste skončil Oliver Vejčík a tretie miesto sa ušlo Martinovi Dzurňákovi.

Samuel Zahura DH Cup

Podľa viacerých odoziev akcia dopadla na výbornú. Jazdci sa na preteku cítili príjemne a poväčšine nemali čo vytknúť ani po organizačnej stránke. Nie stále sa však dá vyhovieť každému. Pali s organizačným teamom má za sebou kus práce a teší ma, že snaha nevyšla nazmar a určite to chlapcov motivuje aj k organizácii ďalších skvelých akcií.

Pavol Kičin, organizátor:


Teší ma hlavne to, že atmosféra bola super. Moderátori Zuzka a Miloš podali skvelé výkony, zabávali a burcovali jazdcov do poslednej chvíle. Rád by som poďakoval mojej rodine, ktorá ma v tom čo robím neskutočne podporuje a samozrejme všetkým kamarátom a známym, ktorý sa podieľali na organizácii. Za výborný guláš, na ktorý boli len samé dobré ohlasy a pomoc patrí vďaka našim, priateľke s rodinou, rodine Nehrerovej a tete Eve Uličnej . Už teraz sa teším na 2. ročník Zahura DH Cupu do ktorého by som chcel priniesť ešte viac prekvapení. V neposlednej rade by som chcel poďakovať všetkým sponzorom, vďaka ktorým sa mohla akcia zorganizovať. Hlavne Nadácii Jozefa Salaja, bez ktorej by sa tento pretek určite neuskutočnil, stavebnej firme Jozefa Lazora a mestu Spišské Vlachy a ďalším, ktorý venovali skvelé ceny pre jazdcov.



DH Cup Zahura organizator

Celkové výsledky nájdeš na videocom.sk

Spracovala: Veronika Takácsová

Foto: Michal Kravec

Galéria