Andrej Páleník na BIKEFESTE oprášil HT-čko


Bang.sk

DSC_1488Na Bikefest sme vycestovali v piatok na obed, aby sme našli dobré miesto na kempovanie. Tešil som sa na víkend plný jazdenia, keďže som sa po 6 mesačnej pauze potreboval trochu rozjazdiť na HT-čku.

Nočný Dual Slalom ma lákal kvôli atmosfére

Prihlásil som sa na sobotňajší Nočný Dual Slalom, viacmenej som chcel zažiť tú atmosféru. Počas tréningových jázd sa mi trať zapáčila a tešil som sa na kvalifikáciu. Z kvaldy postupovalo 64 pretekárov, ja som nakoniec postup tesne minul (65.miesto), keďže sa mi podarilo spadnúť. Asi jediné, čo by som vytkol na nočnom duály je, že na kvalifikačných jazdách sa išlo iba po ľavej stope. Na tráve sa to dosť rozbilo, začala padať rosa a nedržalo to tak, ako na pravej strane stopy. Po kvalifikácii, rýchlejší jazdec mal právo výberu stopy, takže logicky si vybral pravú a teda rýchlejšiu stopu. Napriek tomu celkovo hodnotím Nočný Dual Slalom veľmi dobre s neskutočnou atmosférou!

DSC_1486

V nedeľu som sa zúčastnil zjazdu, mojej prioritnej disciplíny

Zjazdová trať mi sadla a hlavne ma bavila. Každou jazdou som sa snažil určitý úsek zrýchliť. V semifinále som bol prvý s náskokom o 3 sekundy. Na lúke som mal ťažké nohy, ale veril som, že vo finále všetko napravím. Finálovú jazdu som vyhral s náskokom o 1,7 sekundy. Po dlhšej prestávke ma tento úspech veľmi potešil a som veľmi vďačný za podporu mojej rodine, sponzorom a hlavne kamarátom, ktorí ma prišli podporiť priamo na súťaž.

IMG_3982

Sponzori Bang Downhill Teamu v sezóne 2019: Bang.sk, ABT consulting s.r.o., Cebra-Bowden s.r.o., ATAK Slovak Sports Design, Sloger.sk
Autor: Andrej Páleník
Foto: Archív jazdca, Ján Buchel

Galéria