Bang DH Team a 1. kolo SPDH v sezóne 2015


Bang.sk

bang collageV Bang DH Teame nastalo v sezóne 2015 viacero zmien. Naše kruhy sme rozšírili o dvoch talentovaných jazdcov, dve bang stálice presedlali do vyššej kategórie a náš tréner Matúš Korýtko sa prednedávnom stal tatinom malej Elky. Takže team sa nám rozrástol aj o malého drobčeka. Zuzka Gadušová je po minuloročnom vážnom zranení fit, pomaly zamakáva a dostáva sa do starých koľají. Túto sezónu však súťažne určite neodjazdí, ale bude pre team na pretekoch veľkou fans podporou. Máme sa na čo tešiť.


Ako sa jazdcom darilo na 1.kole Slovenského pohára v downhille, ktoré sa konalo v obci Hnilčík v SKI centrum Mraznica sa dočítate v ich výpovediach.


Najmladší jazdec Samuel Nehrer nás na 1.kole SPDH reprezentovať v kategórii Žiakov. Prvé preteky si naplno užíval, získal nové skúsenosti, ktoré ho určite posunú aj v ďalších kolách. Umiestnil sa na peknom 6.mieste.



Samuel William Nehrer, kategória Žiaci:

„Tento rok mi začala prvá súťažná sezóna, ktorú odjazdím za Bang DH Team. Prvé preteky som absolvoval v Mraznici, kde sa mi jazdilo super. Víkend som strávil so super ľuďmi, v depe aj celkovo na preteku vládla dobrá atmosféra. Na prvých pretekoch som nemal v úmysle vyhrávať, ale nazbierať skúsenosti. V piatok som si trať prešiel na pešo. V sobotu ma nemilo prekvapilo počasie takmer celodenným dažďom, ale zajazdil som si aj na blate, celkom bez problémov. V nedeľu mi to šlo o trochu horšie, ale bude to tým, že som neprezul mokré plášte a preto to nešlo podľa mojich očakávaní. Poučil som a na ďalší pretek do toho dám úplne všetko“.



Nehrer Samuel - foto Marian Vejcik

Ďalším novým jazdcom v našom teame je Pavol Rabatín, ktorý za nás odjazdí sezónu 2015 v kategórii Hardtail. Na prvom kole SPDH v Mraznici skončil na 5.mieste.




Pavol Rabatín, kategória Hardtail:


„V Mraznici sme s Palim Kičinom začali trénovať už v piatok. Trať bola rýchla a prašná. V sobotu pršalo cele dopoludnie, čo výrazne zmenilo povrch trate. Záverečné jazdy som si užil už bez dažďa na vyjazdenej trati, no tušil som, že v nedeľu sa pôjde na sucho. Potvrdilo sa mi to, hneď po nedeľnom príchode do depa, kedy som si hneď prezul plášte. Dal som si pár tréningových jázd a čakal na semifinálku. V semifinálovej jazde som spadol na skoku a nepríjemne si odrel chrbát. Vo finálovej jazde som šiel viac na istotu, čas som si zlepšil o necelých 8 sekúnd, čo stačilo na 5.miesto“.



1.kolo SPDH Mraznica 2015 pre Bang (115)

Pavol Kičin po minuloročnom celkovom víťazstve v kagórii Hardtail presedlal a túto sezónu si užije v kategórii Hobby. Hneď na prvom preteku v semifinálke zadelil 2.miesto. Po nešťastnom páde nakoniec do cieľa dorazil až osmi, no na ďalších kolách ešte určite zamieša karty. Takže sa máme na čo tešiť.

1.kolo SPDH Mraznica 2015 pre Bang (77)Pavol Kičin, kategória Hobby:
„Začal som piatkovým trackwallkom v ktorom som si pozrel stopy na suchej prašnej trati a skvele si zajazdil. V sobotu sa počasie zmenilo, ako sme už v Mraznici zvyknutí. Pršalo nám skoro celý deň, trať sa zmenila z prašnej na blatistú. Nastalo viacero zmien v stopách, ktoré som si najazdil v piatok. Počas jednej z jázd som nešťastne spadol a rozrezal si dlaň, čo mi skomplikovalo zvyšok sobotňajšieho tréningu. V nedeľu vyšlo slniečko, trať preschla a jazdilo sa mi perfektne. V novej kategórii som nevedel do čoho idem. Nemal som si ako porovnať čas oproti konkurentov, takže som do semifinálovej jazdy nastupoval s veľkým stresom, očakávaniami ale aj odhodlanosťou. Štartoval som ako posledný a dole som dorazil s druhým najrýchlejším časom, bol som neskutočne rád. Nabudilo ma to aj do finálovej jazdy, chcel som podať ešte lepší výsledok. Trať mi v prvej polovici vyšla perfektne, vyhol som sa menším chybám zo semifinále. V druhej časti som však nečakane spadol, doteraz poriadne neviem čo sa stalo, len viem, že som šiel cez rajdy a ďalej som do cieľa robil čo sa dalo. Spodný úsek mi vyšiel asi najlepšie za celý víkend, no v cieli môj čas po nešťastnom páde stačil len na 8. miesto. Tento pretek som vnímal ako skúšku, ktorú som podľa mňa zvládol celkom fajn. Celkovo som na 4.mieste a vidím, že mám veľkú šancu potrápiť aj tých najrýchlejších jazdcov v mojej novej kategórii. Teším sa na ďalšie kolo v Malej Lučivnej, je to moja najobľúbenejšia trať. Ďakujem za veľkú podporu fanúšikov, ktorý nás povzbudzovali na každom úseku trate, mojim sponzorom, rodine a priateľke“.



Pavol kičin - bang dh team

Minuloročná sezóna bola pre Doda Ondiča úspešná. Na Moravsko-slovenskom pohári sa stal celkovým víťazom v kategórii Junior a v celkovom hodnotení SPDH skončil na 2.mieste.Tohtoročnú sezónu po prvýkrát odjazdí v kategórii ELITE. Tvrdá zimná príprava sa odzrkadlila na jeho výsledku hneď na prvom kole SPDH v Mraznici, kde sa umiestnil na krásnom 3.mieste.


Dodo - Bang DH Team 1

Dodo Ondič, kategória ELITE:


„Na prvé preteky SPDH som prišiel v sobotu ráno. Privítalo ma hrozné počasie…hmla, pršalo, trať bola mokrá a plná blata. Predpoveď hlásila, že poobede sa má počasie umúdriť a presne nato som čakal. Prešiel som si trať pešo, povyberal tie najrýchlejšie stopy a začal trénovať. Trať bola krátka a rýchla, no preverila každého jazdca. Mne sa jazdilo super. V nedeľňajšej semifinálke mi síce jazda nevyšla podľa predstáv, skončil som na 7. mieste, ale vedel som, že finálku si budem môcť zlepšiť. Bol som dosť nervózny a nešiel som do toho suverénne, z toho dôvodu som prvú polovicu trate nešiel tak ako som chcel, ale v druhej časti som sa už ukľudnil a šiel čo to dalo. Nakoniec som skončil na 3. mieste. Milo ma to prekvapilo, vôbec som to nečakal. Už teraz sa teším na na ďalšie preteky a som rád, že tento rok budem môcť pretekať s tými najrýchlejšími“.



Dodo Ondič Bang DH Team

Seďo bude aj tento rok pôsobiť v kategórii Hobby. Jeho návrat z Nitry na východ nás veľmi potešil, tak veríme, že sa túto sezónu vidíme na SPDH čo najčastejšie v plnom počte.
Peter Sedlák, kategória Hobby:

„Do strediska SKI centrum Mraznica som prišiel už v piatok pred druhou hodinou. Stihol som si potrénovať ešte na suchom povrchu. V noci nám zapršalo, čiže sme sa zobudili do mokrého rána. Rozhodol som sa, že si oddýchnem, a jazdiť budem len v nedeľu, keďže hlásili pekné počasie. V nedeľu ráno bola trať ešte mokrá, no veľmi rýchlo schla. Semifinále sme štartovali na skoro suchej trati. Ako obvykle, mi ani tento rok nebola Mraznica súdená. Na štarte som si všimol prasknutú hadicu na zadnej brzde, kde mi olej zamastil kotúč, takže som jazdu šiel veľmi opatrne. Stačilo to na 23. miesto. Pred finálovou jazdou som technické problémy odstránil. Štart som mal super, stopy povychádzali a všetky skoky som zdolal bez zaváhania. V záverečnej časti som však spravil chybu a spadol. Rýchlo som sa pozbieral a išiel čo to dalo, stačilo to len na 36.miesto. Som rád, že som v poriadku, víkend hodnotím výborne“.

Peter Sedlák bang dh team by marcinasko

Jazdcom držíme palce na ďalších kolách SPDH, ale aj iných seriáloch a súťažiach. Hlavne nech je sezóna 2015 bez zranení. V neposlednom rade veľká vďaka patrí všetkým sponzorom, ktorí ich túto sezónu podporujú. Aj vďaka nim sa posúvajú ďalej a dosahujú výborné výsledky. Priebežné informácie o tom, ako sa našim jazdcom v sezóne 2015 darí, máte možnosť sledovať na ich FB fun page.

Bang DH team - Mraznica 2015 s logom

Spracovala: Veronika Takácsová
Foto Bang: Marek Marcinaško, Veronika Takácsová
Foto Samuela Nehrera: Marian Vejčik

Galéria