Big air v Londýne ...


Bang.sk


Cez tento víkend sa v Londýne zišlo 34 pretekárov z celej planéty. Konalo sa tam podujatiepatriace medzi top projekty city-big-airLONDON FREEZE Big Air.

Head-to Head formát opäť ponúkol obrovské súboje o vytúžené prize money. Do semifinále sa cez vyraďovacie kolá dostali najväčší favoriti Gus Kenworthy, Elias Ambühl, Jon Olsson, Fridtjof Fredricsson, Ole Mustad, Oscar Scherlin, Jossi Wells aj PK Hunder.



Do superfinále postúpila najlepšia štvorica jazdcov Mustad, Wells, Scherlin a Hunder, ktorí predviedli množstvo skvelých skokov.

Víťazom sa nakoniec stal Wells, ktorý sa v prvom kole odhodlal na switch double cork 10, no nepodarilo sa mu ustáť dopad. No v druhom kole skočil jednoznačne najlepší skok, absolútne čistý switch double 10, ktorý mu zabezpečil víťazstvo s bodovým hodnotením 96. Na druhom mieste skončil Scherlin, ktorý si dal double cork variáciu so switch 1260 a získal 94 bodov. Tretie miesto obsadil Hunder, ktorý začal svoje prvé kolo switch cork 12, a v druhom k nemu pridal ešte switch double 14 a získal za ne 92 bodov. Mustad svoj prvý trik neustál, a ani úžasná rotácia v druhom kole ho neprebojovala na lepšie ako štvrté miesto.



Foto: a.espncdn.com
Video: vimeo.com