Pozvánka: STEFE Big Air v meste Kremnica 2016


Bang.sk

STEFE Big Air v meste Kremnica 2016 (1) Ak ste ešte nikdy neboli v Kremnici, ak ste nedržali palce adrenalínom nabitým snowboardistom a freeskierom pri rozbehu z desaťmetrovej veže, ak ste nevideli športovú disciplínu Big Air priamo v historickom centre mesta – máte jedinečnú možnosť. Deviaty ročník športovej akcie je tu opäť.


V sobotu 6. februára to na kremnickom Štefánikovom námestí prepukne už po deviaty raz. Reč je o športovo-zábavnej adrenalínovej šou STEFE Big Air v meste. Pre snowboardistov a freestyle lyžiarov je otvorená registrácia a na preteky sa môžu prihlásiť len skúsení jazdci.


Každoročná medzinárodná účasť dvíha prestíž tejto akcie, ktorú sa už po deviatykrát rozhodla zorganizovať skupina mladých ľudí z Kremnice a okolia združená v občianskom združení FRST Crew.


STEFE Big Air v meste Kremnica 2016 (2)


Jazdci budú môcť aj tento rok pokoriť približne desať metrovú konštrukciu nájazdu a predviesť tie najlepšie skoky a triky, na ktoré diváci každoročne čakajú so zatajeným dychom. Obľúbená kremnická akcia bude súčasťou celoslovenskej súťaže.




„Snowboardová časť STEFE Big Air v meste 2016 je tento rok po prestávke opäť zaradená do Slovenského snowboardového pohára SAS (Snowboardová asociácia Slovenska). Snowboardisti tak budú môcť aj v Kremnici nazbierať body do súťažného rebríčka,“ povedal organizátor STEFE Big Air v meste Ondrej Horváth.



STEFE Big Air v meste Kremnica 2016 (3)


Aj napriek tomu, že Kremnica a okolie bola vždy lyžiarskym centrom, so snehom je to rok čo rok horšie. Preto ani túto zimu organizátori nenechali nič na náhodu a Štefánikovo námestie začali zasnežovať.




„Zasnežujeme aj časť námestia, aby sme zo snehu mohli postaviť približne štvormetrový mostík a bezpečný dopad. Je to aj obľúbená atrakcia pre kremnické deti, pretože sánkovanie na takejto vysokej kope dostáva nový rozmer,“ vysvetlil Horváth.



V minulosti museli kvôli zlým snehovým podmienkam dovážať umelý sneh z neďalekého lyžiarskeho strediska. Teraz ho vyrábajú priamo tam, kde ho potrebujú. Aj týmto sa môže Kremnica popýšiť a zaradiť sa tak medzi unikátne slovenské miesta. V rámci sprievodných podujatí sa už v piatok začne program premietaním filmov. V spolupráci s Adrenalin Film Festivalom sa nadšenci môžu tešiť na päť snowboardových a freeskiengových videí. Ako každý rok, po sobotňajšej akcii sa bude konať afterparty v kremnickom kine Akropola. Na pódiu vystúpia kapely Moja Reč a Billy Barman.


STEFE Big Air v meste Kremnica 2016 (6)

Program:

Piatok 5.2. od 18:00 kino Akropola Kremnica
Adrenalin Film Festival
Blok Freeskiingu:
• DPS The Shadow Campaign - The Warmth of The Winter (Japan/USA, 6 min)
• Paradise Waits (USA, 68 min)
• Here There (Slovensko, 15 min)
Blok Snowboardingu:
• Origins (USA, 52 min)
• In the Future Everybody Will Snowboard (USA, 40 min)

Sobota 6.2.2016 od 12:00 Štefánikovo námestie Kremnica
• 12:00 - 14:00 - Prezentácia jazdcov a tréning
• 15:00 – 17:00 - Kvalifikácia
• 17:00 - 18:00 – Koncert Dornkappel (rap, BA)
• 18:00 – 20:00 - Superfinále
• 20:00 – 04:00 – Jägermeister Afterparty kino Akropola (koncert kapiel Moja Reč a Billy Barman a DJs)

Galéria