Bikepark v Kálnici nadviazal spoluprácu so silným partnerom DEMA Senica a.s.


Bang.sk

Kalnica Dema logoSpoločnosť DEMA Senica a.s., výrobno-obchodná spoločnosť so zameraním na výrobu a predaj bicyklov, vstúpila do partnerstva s bikeparkom v Kálnici. Cieľom je vybudovať centrum, ktoré bude slúžiť nielen milovníkom adrenalínu a zjazdovej cyklistiky, tzv. downhill, ale zároveň osloví všetky vekové kategórie tých, ktorí majú k cyklistike blízko. Bikepark ponesie nový názov DEMA bikepark Kálnica.


V súčasnosti je bikepark v Kálnici najdlhšie otvoreným bikeparkom počas roka na Slovensku. Návštevníkom ponúka 16 rôznorodých tratí s možnosťou jazdy aj vo večerných hodinách vďaka osvetlenej časti. Počas roka prevádzkuje svoju činnosť približne 10 mesiacov a v minulom roku zaznamenal rekordnú návštevnosť, takmer 5000 návštevníkov.


V bikeparku je možné jazdiť až 13 MTB disciplín. Jeho jedinečnosť je aj v tom, že umožňuje jazdiť na objednávku, prakticky, kedykoľvek a zároveň poskytuje 3 skúšobné jazdy zdarma. Pre návštevníkov sú k dispozícii skúsení inštruktori a na svoje si prídu aj rodiny s deťmi. Pre tých najmenších organizuje bikepark bikovú škôlku a pre tých starších, zas bikovú školu či bike kempy. Jedným z najväčších benefitov, je však požičovňa bicyklov, kde je možné otestovať bicykle rôznych kategórií od výrobcov značiek DEMA a LAPIERRE.



„Značka DEMA etablovaná v Európe a svetoznáma značka LAPIERRE sú zárukou a predpokladom nášho ďalšieho napredovania,“ hovorí Michal Fénik, prevádzkovateľ DEMA bikeparku Kálnica. „Našim cieľom je osloviť širšiu skupinu ľudí, najmä milovníkov horskej cyklistiky, pričom si kladieme vysoké ciele aj v organizovaní národných a medzinárodných podujatí.“


Foto DEMA BPK 2



DEMA bikepark Kálnica vďaka svojej výhodnej polohe a spádovej oblasti až do 300 km dokáže osloviť klientelu nielen zo Slovenska, ale aj z okolitých krajín. Častými návštevníkmi sú bikeri z Čiech, Rakúska, či Poľska a výnimkou nie sú ani návštevy z Francúzska, Nemecka, Litvy či Ukrajiny.



„Pre nás je spolupráca a partnerstvo s bikeparkom v Kálnici ďalším pozitívnym krokom na ceste k nášmu zákazníkovi. Keďže nám záleží na rozvoji cyklistiky a turizmu, investíciu do bikeparku vnímame ako správne rozhodnutie. Veríme, že vďaka požičovni bicyklov a rozvoju samotného strediska sa nám podarí vybudovať jedinečný projekt, ktorý osloví širokú klientelu,“ hovorí Ing. Ján Kubíček, predseda predstavenstva spoločnosti DEMA Senica, a.s.

Na pôde DEMA bikeparku v Kálnici sa aj v tomto roku bude organizovať niekoľko prestížnych bikerských podujatí. Najväčším je už 4. ročník obľúbeného BIKE FEST-u. Medzi ďalšie pripravované akcie patrí 5. ročník medzinárodného šesť kolového DH seriálu pod názvom Moravsko - Slovenský DH Cup, majstrovstvá Slovenska vo four crosse/ 4X, prvý DH pretek sezóny, prvý nočný DH a 4. slalom pretek. Bikepark je tiež zaradený v Považsko - Valašskej MTB maratónskej sérii.


Bicykle v Kálnici nie sú, podľa slov Michala Fénika, žiadnou novinkou. Prvé horské bicykle sa v Skicentre v Kálnici objavili už pred 20 rokmi. Práve v Kálnici sa v tom čase zrodila na Slovensku nová disciplína – zjazd na horských bicykloch. V roku 2009 sa Kálnica k bicyklom vrátila opäť, a to vo forme bikeparku.



Foto DEMA BPK 1

DEMA Senica a.s

DEMA Senica a. s. je výrobno-obchodná spoločnosť s hlavným sídlom v Senici. Vznikla v roku 1991 ako konzorcium 2 podnikateľov. V roku 1996 bola na trh uvedená značka DEMA a s ňou aj prvá kolekcia bicyklov. V roku 1996 zároveň bola zahájená montážna činnosť bicyklov DEMA. DEMA Senica, a.s. disponuje výrobnými kapacitami viac ako 100.000 bicyklov za rok a rozsiahlymi skladovacími priestormi, ktoré sú umiestnené v areáli firmy s rozlohou areálu viac ako 50.000 m². Spoločnosť zastupuje viaceré svetové značky na slovenskom a českom trhu, ako napríklad FSA, NOVATEC, MAXXIS, TOPEAK, MET, WTB. Taktiež je úspešnou aj v produkcii pre automobilový priemysel, kde jej produkty využívajú také spoločnosti ako VW, TOYOTA, KIA a iné.


Okrem vlastnej činnosti podporuje športové a kultúrne akcie, projekty pre deti a mládež.


Organizuje cyklomaratóny, podporuje a spolupracuje so známymi osobnosťami slovenského športu. Svoje obchodné aktivity pravidelne prezentuje na výstavách na Slovensku i v zahraničí.


Viac informácií o projekte DEMA bikepark Kálnica nájdete na stránke www.bikecentrumkalnica.sk



Kalnica Dema logo