Bikross v DOBŠINEJ opäť nesklamal


Bang.sk

bang team na bikross dobšináTento víkend 19.10.2013 sa v mestečku Dobšiná konal už v poradí druhý ročník bikrossových pretekov. Po minuloročných pozitívnych odozvách, ani tento rok nemohol byť výnimkou a z bicrossu v Dobšinej sa pomaly, ale isto stáva tradícia.


Preteky sa konali na sídlisku Rozkvet, kde  sa vďaka iniciátorovi Vladimírovi Václavíkovi minulý rok spomínaná bikrossová trať postavila. Po roku prešla rôznymi zmenami, čo posunulo túto akciu opäť o krôčik ďalej.


Vladimír Václavík, hlavný organizátor:




 Som veľmi rád, že sa na pretekoch zišla skvelá partia. Užili sme si to, niekto viac, niekto menej. Po organizačnej stránke bolo všetko pripravené, najväčšiu obavu som mal však z počasia. Aj napriek predpovediam, sme nakoniec mali šťastie a vyšiel nám krásny deň. Veľká vďaka patrí silnej podpore sponzorov, bez nich by preteky neboli tým čím sú. Musím zhodnotiť, že tento ročník nás posunul ďalej, prišli sme na veci, ktoré je potrebné do budúcna podoťahovať. Aj na chybách je potrebné stavať. Tretí ročník Bikrossu Dobšiná bude ešte lepší, prepracovanejší a verím, že zaujmeme ešte viacerých jazdcov.



vladimir vaclavik, bikross dobsina

Tento rok do Dobšinej zavítalo celkovo 55 jazdcov. Od najskúsenejších po tých najmenších, nováčikov. Nikto z nich sa nedal zahambiť a na trati zo seba vydali všetko. Boli sme svedkami napínavých súbojov. Na akcii zabojoval aj jazdec devilworku Pavol Magda.


Pavol Magda, Devilwork rider:

Po minulom ročníku DOBŠINA znova nesklamala. Jazdenie som si s partiou naplno užíval. Bol som veľmi spokojný aj s vylepšeniami. Trať, ktorá prešla obrovskými zmenami po minulom roku, príjemne prekvapila. Po organizačnej stránke nemám čo vytknúť, nič mi nechýbalo. Všetko bolo pripravené ako má byť. Viacerí z nás sme sa neprestali zabávať ani večer a užili sme si Vladovu afterparty, kde sme sa všetci poriadne zabavili. Na záver sezóny sme sa uvolnili a užili fajnovú akciu. Vlado, ďakujeme !



Pavol magda bikross dobsina

Celkovo najrýchlejší z jazdcov, bol košičan Peter Mihók, známy aj ako Kilo. Druhý najrýchlejší čas zajazdil domáci jazdec Richar Václavík. Rišo mal prstvy aj v organizácii a hlavne v pozitívnych zmenách trate. Ako on vnímal druhý ročník bikrossu nám sprostredkoval po akcii.


Richard Václavík, Krompachy Freeride:




Po minulom ročníku musím zhodniť, že pozitívny pokrok bol očividný. Trať bola celá prerobená k lepšiemu, aj keď na kondíciu ostala stále náročná. Druhého ročníka sa zúčastnilo aj omnoho viac jazdcov, čo nás veľmi potešilo. Mne sa jazdilo super, skončil som na krásnom druhom mieste. Pri takej konkurencii si myslím, že je to veľmi dobrý výsledok. Už teraz sa teším na ďalší ročník, verím, že sa podarí zorganizovať v letných mesiacoch. Teraz sme si užívali chladnejší ale slnečný deň, zahrievali sme sa pri jazdení.



richard vaclavik, bikross dobsina
bikross dobšina

Na preteku nesmeli chýbať samozrejme ani dievčatá a ženy. Mohli sme tam vidieť nádejnú bikerku, mladú Sašku Jenčíkovú, ktorá skončila na krásnom druhom mieste. Zo žien bola najrýchlejšou východniarkou Zuzka Gadušová, ktorá sa umiestila na krásnom 1. mieste.


Zuzka Gadušová, 1 Energy team:




V Dobšinej som bola po prvýkrát a tak isto to bola moja premiéra aj v bikrossových pretekoch. Uvedomila som si, že aj na takúto krátku trať je potrebné mať brutálnu kondičku. Celkovo sa mi trať páčila. Za jediné negatívum považujem krátkosť rozjazdovej rampy. S mojim výsledkom som veľmi spokojná. Ak sa tieto preteky budú konať aj o rok, veľmi rada sa ich znova zúčastním. Cítila som sa na nich veľmi dobre, atmosféra bola skvelá.



Čo viac k tomu dodať ? Jedine to, že my sa už teraz tešíme na tretí ročník !


Bikross Dobšiná, Bang team - foto by Lukáš Koska

Výsledky 2. ročník Bikros Dobšiná 2013:

Dievčatá
1. Natália Gorecká
2. Alexandra Jenčíková - Soof.sk

dievčatá vyhodnotenie

Ženy
1. Zuzana Gadušová - 1 Energy
2. Lenka Šašinková - Devilwork
3. Veronika Takacsová - Bang team

ženy vahodnotenie

Kategória 0-10roční
1. Lukáš Lacko
2. Adam Labuda
3. Matej Sinak

vyhodnotenie chlapci by Lukas koska

Kategória 11-14 roční
1. Filip Kriško
2. Gregor Lazoi
3. Jakub Marcin

chlapci vyhodnotenie bikross dobšina

Kategória 15-17 roční
1. Jakub Gorecký
2. Denis Radotzy
3. Martin Legát

vyhodnotenie chlapci

Kategória 18 a viac
1. Peter Mihók - 1 Energy, Holeshot punx
2. Richard Václavík - Krompachy Freeride
3. Martin Palko - 1 Energy

vyhodnotenie bikross dobsina 2

Ďakujeme sponzorom za poskytnuté vecné a finančné dary, ktorými podporili športové podujatie.

TOP sponzori: ONE ENERGY, CALISTO, MESTO DOBŠINÁ, L RACING s.r.o., Mestské Lesy Dobšiná, BikeMagazín.sk
Mediálny partneri : Bang.sk, mesto DOBŠINÁ.sk nezávislé internet.noviny, infonoviny.sk, Rožňava24.sk, BikeMagazín.sk
Partneri podujatia: SOOF.sk, SunBACHLEDOVÁ, HostinecKOLKÁREŇ N.Slaná, Vojtech Bussányi, COCA-COLA HBC s.r.o., HOLESHOT PUNX, Cafe Verde, TatraMOTO, MAXXL Diskont, Chlieb-pečivo Lipták, MarVin, Technické služby DOBŠINÁ, SPORT OULET, Vináreň PIZZA, PIZZÉRIA U EDA, Kníhkupectvo Sabol, VladoFoto.eu.


Krátke videjko z akcie čoskoro !

Viac foto nájdete na našom FB fun page

Autor: Veronika Takácsová
Foto: Juraj Husár, Viktor Bednár, Veronika Takácsová, Lukáš Koska

Galéria