Boj medzi Ferrari a Mercedesom


Bang.sk

Svet F1 v týchto dňoch vchádza do posledného týždňa testovacích jázd pred začínajúcou sa novou sezónou 2016. Výsledky týchto jázd potvrdzujú kvalitu, silné odhodlanie dvoch tímov a pripravenosť dvoch tímov F1, ktoré si vzájomne dýchajú na krk, Mercedesu a Ferrari.


Väčšina fanúšikov rýchlych kolies F1 je presvedčená, že rovnako ako minulú sezónu budú dominovať Strieborné Šípy aj v nastávajúcom roku. Nič menej, napriek tomu sa v posledných dňoch upieraj zrak formulovej verejnosti na Ferrari, tím, ktorý má najväčšiu šancuprekonať Mercedes tento rok. Obaja hlavní jazdci stajne Ferrari, Sebastian Vettel a KimiRaikkonen potvrdzujú, že nový stroj pre sezónu 2016 je lepší ako jeho predchodca. ValtteriBottas, jazdec stajne Williams Martini Racing, s úsmevom poznamenal, že každí na začiatku sezóny vyhlasuje, že jeho monopost je lepší ako minulý rok. Jednotlivé závody sa našťastie pre fanúšikov dajú okrem športových staníc sledovať aj F1 online.


Vyhodnocovanie výsledkov testovacích jázd v Barcelone po prvých dňoch sa ukázalo náročné. Mercedes údajne použil len jeden motor a žiadne ultra mäkké pneumatiky. Kvôli tomu sa zdá, že tento tím zostane na vrchole hodnotenia. Podľa NicaRosberga aj ostatné tímy obstáli dobre, ale nakoniec to bude len boj len medzi Ferrari a Mercedesom.



mercedes

Šéf tímu Ferrari, MaurizioArrivabene, si myslí, že na otázku, ktorý z tímov je najsilnejší bude vedieť odpovedať až po odjazdení všetkých testovacích kôl v Barcelone po skončení tohto týždňa plného predsezónnych príprav.Jednotlivé stajne sa snažia dosiahnuť čo najlepšie výsledky. Tímoví mechanici a experti dolaďujú posledné technické prvky na svojich vozidlách a rovnako doťahujú do detailov svoje plány, ktorými sa budú snažiť prekvapiť súperov v novej sezóne. Arrivabene tiež dúfa, že koncom týždňa budú mať výsledky analýz testovacích jázd a tak si bude môcť vytvoriť kompletný obraz o kvalite svojho súpera z Mercedesu. Zatiaľ je náročné niečo hodnotiť, pretože im chýbajú výsledky jázd, ktoré boli odjazdené pod identickými podmienkami.



Bez názvu

Tím Wiliams, ktorý posledné dve sezóny skončil na tretej priečke sa ústami FelipehoMassu vyjadril, že ich výsledky pravdepodobne nedosiahnu progres, aký by si tím prial. Massa má skrytý sen a dúfa, že by mohli byť rovnocenným rivalom pre Ferrari a Mercedes, ale musel pripustiť, že sa zdá, že tím RedBullvykazuje pre nastávajúce sezónu skvelú formu, a teda, že asi budú musieť zabudnúť na dva vedúce tímy. Priznal, ako predpokladá, že to bude práve tím RedBull, s ktorým budú vo Wiliamse zvádzať neľútostné boje o každý bod v závode.



Brazílčan pripúšťa, že to asi nie je to, čo chcú fanúšikovia počuť. Ľudom sa páči, ak vyhrávajú rôzne automobily. Ale realita je taká, že nemecký motor Mercedesu je v dnešnej dobe patrí k najlepším. Preto o víťazovi rozhoduje v prvom rade kvalita motora, ale našťastie to nie je len o tom. Ešte stále ľudský um, bystrosť, vynaliezavosť a reflexy vodiča zavážia, a teda fanúšikovia F1 sa môžu tešiť na výsledky, ktoré nová sezóna prinesie.