Druhé kolo ESX CUP Spišské Vlachy vypálilo výborne: pre jazdcov aj pre divákov


Bang.sk

ESX CUP Spišské Vlachy 2018 (9)Slnko, skvelé preteky a trojtisícová divácka kulisa – aj takto by sa dalo v skratke popísať druhé kolo ESX cupu v Spišských Vlachoch. 150 pretekárov meralo cestu na Spiš aby si napravili chuť po prvom prašnom kole v Levoči. Podujatie prišiel podporiť aj nový prezident SMF (Slovenská motocyklová federácia), Peter Lazar a pofandiť bratovi prišla lyžiarka Petra Vlhová.

Hobby
Hobby pretekári na vyšších kubatúrach v MX1 si v Spišských Vlachoch nič nedarovali. O prvenstvo sa popasoval Viktor Kováč a Milan Tekeľ. Po víťazstve v prvej jazde, Tekeľovi druhá nevyšla a preto sa z výhry tešil Kováč. Stabilne dvakrát tretí do cieľa prišiel Radovan Bernát.

MX4, MX4+, Twinshock
Skôr narodení páni spolu s pánmi na historických motocykloch obsadili celú rampu. Medzi veteránmi po 40tke (MX4) zvíťazil Róbert Zigo pred Radoslavom Kedžuchom a Ľubomírom Imrichom (Bang MX team).

U veteránov po 50tke (MX4+) bol najrýchlejší Peter Pipich (Motoklub Medzibrod), za ním sa umiestnil Ukrajinec Volodymyr Zavadetsky a jeho tímový kolega Peter Faltáni (Motoklub Medzibrod) bol tretí.
Twinshock, kategóriu historických motocyklov, si podmanil Miroslav Marônek na svojej ČZte.

ESX CUP Spišské Vlachy 2018 (7)

MX65, MX85, Lady
Medzi najmenšími 65kármi boli kocky hodené hneď od začiatku. Prvú pozíciu si neohrozene strážil Zimek Přemysl, druhú Maksymilián Matyasik z Ukrajiny a tretiu Tomáš Kytka.

U starších chlapcov na motocykloch s objemom 85cm3 zabodoval Nikolas Marek. Tempo s ním dokázal držať iba Jaroslav Katriňák (MX Slávia Martin), ktorý v druhej jazde povzbudený holeshotom z úvodu, prišiel do cieľa v tesnom závese za Nikolasom. Katriňák skončil druhý a tretí bol Samuel Ševčík.

Anka Piarová (Motoklub Medzibrod) bola v Vlachoch najrýchlejším dievčaťom na trati v oboch finálových jazdách, druhá skončila Mária Klimčíková a tretia Eva Bunová.

MX2 Hobby
Plné prekvapení boli rozjazdy kategórie MX2. Ani jeden z víťazov finálových jázd nestál na stupienku víťazov. Daniel Timko síce prvú rozjazdu vyhral, ale druhú pre technické problémy nedokončil. Rovnaký osud stihol aj Petra Malého, ibaže v druhej jazde. Zvíťazil tak dvakrát druhý, Tomáš Ballo. Z druhého miesta sa tešil Ľuboš Pohorelec a tretí bol Boris Vlha, ktorého prišla na preteky podporiť aj jeho sestra a naša lyžiarska hviezda, Petra Vlhová.

ESX CUP Spišské Vlachy 2018 (1)

MX OPEN, MX2, MX2 Junior, MX Junior 125
Jaroslav Antalič (Rebuy Stars MX team) to v MX OPEN opäť raz pekne rozohral. Dve víťazstvá a jeden holeshot pekne rozpálili divákov. Šťastie v nešťastí mal Martin Tóth, keď v prvej jazde dal hoslehot a prišiel do cieľa za Antaličom a druhú rozjazdu nedokončil kvôli poruche motorky. Druhé miesto tak obsadil Silvester Mondok a tretie Samuel Sedlák.
Kategória MX2 patrila Radoslavovi Matulovi (MX Slávia Martin), druhé miesto bez väčších zaváhaní obhájil Peter Valyik (Ford Szilcar Racing team) a tretie Martin Greňo.
Medzi Juniormi s menšími kubatúrami, MX Junior 125, zabodoval Filip Benčík a v MX2 Junior sa predviedol Norbert Klausz.

Ďalšie podujatie bude 16.7.2018 vo Vislanke
Tretie kolo seriálu ESX CUP – regionálny pohár Východ bude hostiť trať vo Vislanke. Trať na ktorej trénuje aj minuloročný majster Slovenska, Samuel Struk, bude pripravená o mesiac a pol na motokrosové zápolenie. Nenechajte si to ujsť a do diárov si zapíšte motokros vo Vislanke veľkými písmenami.
Viac info o ESX CUP 2017 alebo na facebooku
ESX CUP Spišské Vlachy 2018 (5)

Autor článku: Mgr. Radka Kovaľ Mazáková
Autor foto: Dávid Adamkovič

Galéria