Cage Fighting - Zápasy v klietke


Bang.sk

Vyholené hlavy, praskanie kostí, tržné rany, krv miesto potu. Čo by ste si predstavili pod takým slovnými spojeniami? Jedine zápasy v klietke alebo novodobé gladiátorské zápasy. Hneď ako sa tento súboj objavil sa zaradil medzi bojové umenie. Popularita neustále stúpa a ľudia chcú viac a viac krvi.
No, ako každý šport, musí mať nejaké pravidlá. Okrem odhryznutia ucha, či vyškrabanie očí je dovolené všetko. Pravidlá sú také, že nie sú. Jeden druhého môže škrtiť, kopať, biť do krvi. Bojuje sa bez chráničov. Muži používajú svoje holé päste. Skončiť sa to môže jedine kapituláciou alebo k.o. Bojuje sa bez obmedzenia váhy, či veku. Vyhráva ten ,ktorý je silnejší a ktorý to, jednoducho, vie a pozná bojové športy. Nadväzujú na starogrécke olympiády. Tam pravidlá neboli a práve tým to chcú napodobniť. Tieto súboje sú odohrávané na ploche 80m2 so stenami pokrytými sieťkou. Zápasy v klietke pochádzajú z USA a Veľkej Británie.


Začiatok takého krvavého športu sa začal v 70-tych rokoch, keď sa rozhodli vzbúrenci bojových športov odpútať od pravidiel. Veď prečo nie. Väčšina z nich patrí k vrcholovým športovcom. Prečo to ľudia robia? Čo ich k tomu ťahá? Jednoznačne ide o reputáciu a už za účasť dostanú pekne zaplatené. Mladí bojovníci sa tomu dosť vyhýbajú, lebo si uvedomujú riziká a rôzne zranenia, ktoré ich môžu postihnúť. Ľudia to robia, lebo si chcú dokázať, že sa vedia zúčastniť aj niečoho riskantného. Veď kto sa nechá len tak zmlátiť. Môžu si však povedať : „ Bol som v klietke a nebál som sa . “



Pot sa tam vymení za krv. V súčasnosti sú diváci nabažení na tento šport. Pokrikujú: „Zabi ho, zaškrť!“ Ring je celý krvavý a ľuďom sa to páči. Majú strach a zároveň vzrušenie. Divákov láka násilie, ktoré je v každodennom živote zakázané. Niektorí bojovníci uvádzajú, že pri ničom inom takú voľnosť necítia. Ak ma niekto záujem a odvahu registrácia je veľmi jednoduchá. Stačí napísať a klietka sa ti ozve.



Zdroj: jetotak.sk
Video: youtube.com
Foto: dailymail.co.uk