Čo nás čaká v Red Bull Cliff Diving World Series v sezóne 2011


Bang.sk

Sotva sa stihol usadiť prach po sezóne 2010 a už začali prvé špekulácie a dohady na ďalšiu sezónu.  Jednou z prvých vecí  bol zoznam súťažiacich pre sezónu 2011.



Prvých šesť  skokanov po uplynulej sezóne si miesto

zabezpečilo automaticky a môžete sa tešiť na ich akrobatické zoskoky aj budúcu sezónu. Jedná sa o Garyho Hunta, Orlanda Duqueho, Artema Silchenka, Kenta De Monda, Hassana Moutiho a Steva Blacka. Avšak o zvyšných, veľmi lukratívnych šesť miest sa bude bojovať v januárovej kvalifikácii v kempe, ktorý sa bude konať v Austrálií. Účasť potvrdili skoro všetci zvyšní  šiesti skokani až na ukrajinského veterána Andrea Ignatenka, ktorý mal počas sezóny zdravotné problémy a svoju účasť ešte prehodnocuje. Ďalší odvážlivci mali možnosť zúčastniť sa kempu  po registrácií na stránke redbull.com. Kedže o kemp bol enormný záujem nasledovali hodiny strávené nad výberom ôsmich skokanov.

Nakoniec sa rozhodlo že to budú:

Oleksandr Kutsenko (UKR)

Gennadiy Kutsenko (UKR)

Jorge Ferzuli (MEX)

Andre Rublev (RUS)

Mike Gowdy (CAN)

Krzytof Kolanus (POL)

Steven Obue (USA)

Kyle Mitrione (USA)

Hodnotiť dokopy 14-tich skokanov bude päť porodcov. Skokani sa budú mať šancu predviesť a zaujať v štyroch zoskokoch, pričom dva z nich budú predpísané s nižšou obtiažnosťou a dva voľné s vysokou obťiažnosťou z výšky 24,5 metra.  Ako dopadne táto kvalifikácia Vás budeme informovať v januári.
Séria sa začne 12. marca neďaleko Chille na Veľkonočných ostrovoch a bude pokračovať zastávkami vo Francúzsku, Mexiku, Nórsku, Taliansku, Švajčiarsku a USA.


Foto: redbull.com
Zdroj: redbull.com
Video: redbull.com