Správy z Red Bull Cliff Diving World Series 2012


Bang.sk

Boston RB Cliff divingV priebehu mesiaca sme mohli byť svedkami dvoch úžasných akcii svetovej série Red Bull Cliff Diving 2012. Svetový cliff diveri navštívili USA a Veľkú Britániu.

5.kolo Red Bull Cliff Diving World Series sa odohralo 25.augusta v Bostone. Masívny dav ľudí si nenechalo ujsť výkony tých najlepších cliff diverov. Gary Hunt znova zahviezdil a posunul z rebríčka vodcu Orlanda Duqua. Gary je teraz v celkovom hodnotení už na druhom mieste. Tretie miesto si z tejto zastávky odniesol mladučký David Colturi.

"Som naozaj rád, že som skončil na pódiu," povedal Hunt. " V prvý deň som bol v dobrej forme, ale vo finálový deň som mal pocit, ako by mi v každom skoku niečo chýbalo. Nevedel som, či moje skoky boli dosť dobré, a bolo naozaj ťažké sledovať posledných troch cliff diverov, pretože som vedel, že naozaj dobrý skok ma mohol stiahnuť z pódia. No nakoniec vyšlo všetko v môj prospech a mohol som sa tešiť z prvého miesta a užívať si úžasnú atmosféru. "


Wales RB Cliff Diving


6.kolo Red Bull Cliff Diving World Series sa tentoraz konalo 8.septembra po prvý krát vo Veľkej Británii. Cliff diveri si to dávali z 27,5 metrového útesu. Vo Walse sa najviac darilo Stevenovi LoBue, ktorý porazil tvrdú konkurenciu a získal vo svojej Cliff Diving kariére prvé víťazstvo s celkovým počtom bodov 481,90. Druhé miesto si vo Walse vyskákal Kolumbijčan Orlando Duque s bodovým hodnotením 467,80 a na treťom mieste sa umiestnil Angličan Gary Hunt s počtom bodov 460,75. O tom, kto získa titul najlepšieho cliff divera sveta sa rozhodne už 27.septembra v Ománe, kde nás čaká veľkolepé finále. Nenechajte si ho ujsť.



Zdroj: redbull.com