Superman v podobe Michala Navrátila


Bang.sk

michal navratil profilJe to vták? Je to lietadlo? Nie, je to muž súťažiaci vo Svetovom Šampionáte Cliff Divingu (skoku z veže) oblečený ako Superman.


Keď bol Michal Navrátil dieťa, sníval o tom, aby mohol lietať ako jeho obľúbený kreslený hrdina Superman. Pri účasti na Svetovom Šampionáte v cliff divingu si Michal svoj detský sen aj splnil. Skočil oblečený v plášti muža z ocele v jeho povestnej polohe.


Akrobatický kúsok bol zachytený na kameru a stal sa internetovým hitom.



michal navrátil 1


„Keď som bol dieťa, bol to môj obľúbený superhrdina,“ povedal Čech magazínu Esquire. „Potom keď som mal 15 a išiel som na podujatie skoku do vody neďaleko Prahy, jeden z mojich priateľov mi povedal: prečo neurobíš niečo ako Supermanovskú pózu? Takže to v podstate začalo ako vtip medzi nami. Vždy som to udržiaval ako zábavu, no po čase som to začal robiť aj na väčších akciách.“


Navrátil, ktorý v súťaži získal 4. miesto, začal so skokmi do vody keď mal 18, prvý krát urobil salto z 20 metrov.


michal navrátil 2


Zatiaľčo Michal súťaží profesionálne, taktiež má rád zábavu počas pretekov


Prvého závodu sa zúčastnik v Amalfi v Taliansku pred piatimi rokmi. Podľa Navrátila, je každým metrom vyšší skok silnejší náraz na telo. 


Narvatil pracuje na výletnej lodi v Royal Caribbean ako výškový skokan a taktiež kaskadér. Pred skákaním, rád rozpumpuje adrenalín vykonávaním niekoľkých naťahovacích a ďalších cvičení.


michal navratil 5

Preklad: Zuzana Brzáčová
Spracovanie: Veronika Takácsová
Zdroj: dailymail.co.uk
Video: youtube.com

Galéria