Dobšinský kopec ovládli Taliani !


Bang.sk

Dobšinský kopec 2014Minulý slnečný víkend bol v znamení silných áut, zvýšenej hladiny adrenalínu, spálených pneumatík a vône benzínu. Konal sa totiž už XXXI. ročník pretekov automobilov do vrchu – FIA European Hill Climb Championship Dobšinský kopec 2014.


Jazdci prichádzali do Dobšinej už v piatok 18. júla, aby sa patrične pripravili na sobotňajšie tréningové jazdy a nedeľňajšie finále. Fanúšikovia, ktorí sa nemohli zúčastniť tohto svetoznámeho podujatia, si ho mohli vychutnať vďaka LIVE prenosu z oboch súťažných dní, ktorý zabezpečoval tím BANG.SK.


Bang Media Dobšinský kopec LIVE prenos Dobšinský kopec 2014 by Bang.sk

„Som šťastný, že sa mi to podarilo a nesklamal som očakávania divákov!“ – toto boli prvé reakcie víťaza a opätovného Majstra Európy Simone Faggioliho po pokorení svojho vlastného minuloročného traťového rekordu. Tento rok zajazdil talian Dobšinský kopec za neuveriteľných 2:20,682 sekúnd !


Najrýchlejším pilotom na monopostoch a strieborným šampiónom sa stal ďalší talian Fausto Bormolini s fantastickým časom 2:27,929 sekúnd. Očakávaný veľký súper Faggioliho, nováčik na Dobšinskom kopci, Federico Liber, ktorý sa umiestnil až na štvrtom mieste, uzatvára trojicu úspešných talianov tohtoročného preteku.


Dobšinský kopec 2014

Čech Miloš Beneš ako jediný dokázal konkurovať týmto trom talianom a obsadil bronzové tretie miesto, i keď jeho očakávania boli väčšie a druhá súťažná jazda nebola podľa jeho predstáv. Najlepším slovenským pilotom bol jednoznačne Igor Drotár, ktorý si odnáša plný počet bodov do Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu. Upevnil si tak svoje vedúce postavenie a ide jasne za majstrovským titulom.


Dobšinský kopec 2014

Môžeme teda skonštatovať, že tento ročník pretekov automobilov do vrchu – FIA European Hill Climb Championship Dobšinský kopec 2014 sa vydaril, nestala sa žiadna vážnejšia nehoda, padol nový traťový rekord zásluhou talianskeho šampióna Simone Faggioliho, fanúšikovia a diváci LIVE prenosu si tak prišli na svoje a zažili napínavé dvojdňové preteky rýchlych áut.


Dobšinský kopec 2014

VIAC FOTO nájdete na našom FB fan page.

Spracovala: Barbora Farkašovská
Foto: Juraj Husár

Galéria