Downhill v Polomke ovládol Mikulenka, Polc až druhý


Bang.sk

Cez víkend sa v Polomke uskutočnilo prvé kolo Slovenského pohára v Downhille. Organizátori pripravili pre vyše 300 jazdcov vo všetkých kategóriách veľmi peknú a rýchlu trať.

V piatok a sobotu si mali možnosť jazdci dôkladne vyskúšať všetky nástrahy trate. Tréningové dni sprevádzalo veľmi pekné počasie.
Trať z pohľadu jazdca vyzerala takto:




Avšak zobudenie sa do nedeľňašieho rána už nebolo až také priaznivé. Zatiahnutá obloha a ťažke sivé mraky nad Polomkou naznačovali že by mohlo aj spŕchnuť.
Povinná tréningová jazda prebehla ešte síce bez dažďových prehánok, ale ako naschvál na súťažné jazdy začalo mierne mrholiť a potom aj súvisle pršať. Až na krátke pauzy sa skoro počas celých pretekov striedal dážď , mrholenie a hmla.Trať sa zmenila na nepoznanie, šmykľavé korene a navlhnuté skaly dávali jazcom zabrať, z čoho vyplývali aj mnohé jazdecké chyby a pády. Zlé počasie poznačilo aj účasť divákov a fanúšikov tohto športu. Najlepšie sa s počasím a podmienkami na trati vysporiadal Čech Martin Mikulenka.
Ak chcete vidieť ako to vyzeralo priamo na trati čekujte zopár fotiek. Video edit ako aj ďalšie fotky by mali byť dostupné do konca týždňa.

Celkové výsledky:
Muži - elite:
1. Martin Mikulenka (ČR) 2:41,44 min,
2. Filip Polc (MS Evil Racing) +2,92 s,
3. Michal Sliwa (Poľ.) +3,14.

Juniori:
1. Stanislav Sehnal (ČR) 2:49,99 min,

Hobby:
1. Dalibor Kurek (Freeride MTB Demänová) 3:00,15 min.
Hardtail:
1. Jozef Králik (Life4Ride) 3:06,83 min.
Masters:
1. Peter Drábik (Freeride Košice) 2:49,55 min.
Ženy:
1. Jana Bártová (ČR) 3:30,07 min,
2. Katarína Pialová (KHC Kaktus Bike) +4,99 s,
3. Kateřina Babčaníková (ČR) +18,14.
[gallery columns="5"]
Foto: TYTUNIESI Production, Michal Gordiak
Video: TYTUNIESI Production

Galéria