Drag & Drift Day Slovakia Ring 2013


Bang.sk

slovakia ring driftV horúci piatkový deň 5.6. 2013 sa na slovenskom okruhu Slovakiaring konali Medzinárodné preteky v zrýchľovaní a driftovaní Drag & Drift Day Slovakia Ring 2013.


Súťaže prebiehali počas celého dňa. Medzi „driftermi“ boli Slováci, Maďari, Češi aj jeden Rakúšan. Najväčšie zastúpenie mali slovenskí a maďarskí jazdci. Akciu si samozrejme nenechali újsť ani nadšenci automobilov a spálených gúm. Aj napriek tomu, že sa začali zbierať až neskôr popoludní, poobede sa zaplnil skoro celý paddock.


slovakia ring drift 1
slovakia ring drift 3
slovakia ring drift 2

Počas jázd došlo aj k havárii slovenského jazdca Nora Kováčika. Táto sezóna je pre neho kombináciou úspešných víťazných jázd (Španielsko), ale aj havárií (napr. Košice). Na Slovakiaringu došlo ku kolízii maďarského jazdca a Nora – maďarský jazdec nezvládol šmyk a pretočil sa. Noro, ktorý ho nasledoval, nestihol ubrzdiť, vyletel do štrku a výsledkom ich stretu bolo skrivené rameno kolesa a odtrhnutý nárazník. Noro tak musel závod predčasne opustiť. Zvyšné jazdy sa zaobišli bez vážnejších havárií.


Marko“HUKOTA“ Hučko si po prvýkrát vyskúšal svoje auto BMW E30 pickup s V8 motorom s BMW M5 E39. Bol spokojný s výkonom auta a ako sám povedal: „šlape ako hodziny“. Nakoniec sa stal aj víťazom sekcie Drifting. Na druhom mieste skončil Roman Kolesár z Košíc na svojom BMW M3 a treticu víťazov uzatvára Ivan Vlko Vlček z Bratislavy, taktiež na aute BMW M3.


slovakia ring drift 4
slovakia ring drift 6

Viac foto nájdete na našom FB fun page

Zdroj: slovakiaring.sk
Autor: Tomáš Végh, Miroslav Luciak
Foto: Tomáš Végh, Miroslav Luciak

Galéria