ESX cup – Motokros región východ 2018


Bang.sk

Už druhý rok ponesie východoslovenská regionálna motokrosová liga meno ESX CUP. O tento 5-dielny seriál sa stará okrem miestnych usporiadateľov a Slovenskej motocyklovej federácie SMF, aj promotér ESX media. Po športovej, organizačnej ale aj propagačnej stránke si motofanúškovia doprajú 5 podujatí v Levoči (22.4.2018), Spišských Vlachoch (6.5.2018), Vislanke (16.7.2018), Hniezdnom (5.8.2018) a v Širokom (9.9.2018) s naozaj vysokým štandardom.


esx cup kalendar promo 2018(1)
 

„Možno by sa mohlo zdať, že hrať sa v regióne na AMA motokros či MXGP je zbytočné, ale narastajúce počty jazdcov či divákov hovoria o opaku. Ľudia si radi pozrú, kto najlepšie vyštartoval a získal tak finančnú prémiu za holeshot, kto potom tohto borca predbehne, a kto napokon zvíťazí. Taktiež sa radi dobre najedia, chcú miesto na oddych, príjemné prostredie na sledovanie pretekov a chcú sa pozerať na kvalitných jazdcov. Pretekári prichádzajú na ESX CUP nielen z východného Slovenska ale aj zo stredu či západu, a aj zo zahraničia najmä z Ukrajiny, Maďarska, Poľska a Čiech.  Máme kategórie od detí až po veteránov. Aj im treba ponúknuť dobre zabezpečené trate, relevantných súperov či dobrý popretekový servis. Nezdá sa to, ale je toho dosť, na čo treba myslieť. Verím, že v tejto sezóne budú podujatia podarené a plné ako jazdcov tak aj divákov.“ povedal Marián Stefančin, promotér ESX media.



Sezóna 2018 bude zahájená v Levoči v nedeľu, 22. Apríla 2018


Staronová trať v Levoči opäť ožije motokrosom. Bude to veľkolepý začiatok, pretože okrem tradičných regionálnych kategórií (MX65, MX85, MX Ladies, MX1hobby,MX2hobby,MX4, MX4+, Twinshock ,MXopen, MX2,MX2junior,MXjunior125), tu budú mať prvé podujatie sezóny aj naši najmenší motokrosoví jazdci z celého Slovenska. Medzinárodné majstrovstvá Slovenska mládeže v motokrose v kategóriách MX Ladies, MX65 a MX85  sa odohrajú taktiež v nedeľu 22.4. Veríme že si nenecháte ujsť začiatok sezóny v Levoči.


Viac info o ESX CUP 2017 alebo na facebooku
Zvláštne ustanovenia k ESX CUP Levoča
ESX Cup Levoča 2018
Autor článku: Mgr. Radka Kovaľ Mazáková