FAI ME v leteckej akrobacii - Slavnica 2012


Bang.sk

Už dnes sa oficiálne začínajú 18. FAI Majstrovstvá Európy v leteckej akrobacii kategória Unlimited.



Slovenská republika sa po prvýkrát v histórii stane dejiskom najprestížnejšej leteckej súťaže prirovnávanej k seriálu automobilových pretekov FORMULA 1.

Tieto majstrovstvá, ktoré budú obsadené aj súťažnými posádkami mimo Európy sú považované za kráľovskú disciplínu v leteckých športoch, nakoľko sa na nej zúčastňujú najlepší akrobatický piloti sveta na najsilnejších leteckých akrobatických špeciáloch, vyrobených a upravených pre extrémne rýchlosti a extrémne preťaženia až + - 10G.

Informujeme o medzinárodnom športovom leteckom podujatí na letisku v Slávnici pod názvom:

18. FAI Majstrovstvá Európy v leteckej akrobacii kategória Unlimited 2012

27.08.-31.08. 2012 - príchody účastníkov a posádok a oficiálny tréning súťažiacich
01.09. 2012 - súťažné lety
- 18.00 hod. oficiálne slávnostné otvorenie Majstrovstiev Európy
02.09.-08.09. 2012 - súťažné dni Majstrovstiev Európy
08.09. 2012 - 14.00 hod. záverečné letecké exhibície víťazov súťaže
- 18.00 hod. slávnostné vyhlásenie víťazov a ukončenie súťaže
09.09. 2012 - odchody súťažných posádok

Majstrovstiev Európy v leteckej akrobacii Unlimited 2012 sa zúčastní väčší počet zahraničných účastníkov a činovníkov súťaže ako aj samotných súťažiacich pilotov v počte 39 z 12 krajín : Česká rep., Francúzsko, Veľká Británia, Nemecko, Maďarsko, Japonsko, Poľsko, Belgicko,
Švajčiarsko, Rakúsko, Rusko, a USA.

V uvedených termínoch bude zvýšená intenzita letov motorových akrobatických lietadiel nad letiskom Slavnica , z čoho vyplýva, že bude aj zvýšené hlukové zaťaženie na okolie. Na základe tohto faktoru sa chceme týmto okolitým obciam a hlavne občanom vopred ospravedlniť a zároveň Vás požiadať o trpezlivosť a pochopenie pre úspešné zrealizovanie uvedených Majstrovstiev Európy tak aby sme mohli úspešne reprezentovať s naším regiónom a Slovenskom naše meno voči celej Európe a účastníkom súťaže.

Vstup a pohyb po areáli letiska vo vyhradených priestoroch pre divákov a verejnosť bude zabezpečený voľne - zdarma. Reštaurácie na letisku v Slávnici budú voľne prístupné ako v obvyklé dni aj pre návštevníkov a verejnosť. Prosíme Vás aj touto cestou o informovanie občanov o tejto akcii ako aj o trpezlivosť pri zvýšenej intenzite leteckej prevádzky a vzniknutého zvýšeného hluku ako aj frekvencii príjazdov a odchodov do a z areálu letiska Slávnica, za čo vopred ďakujeme za ich trpezlivosť.

Zároveň si Vás dovoľujeme pozvať na uvedené podujatie v hore uvedených termínoch.

Za pochopenie a vašu toleranciu vopred ďakujeme.
S pozdravom

lng. Robert Slosiar
Veduci letovej prevádzky