Finále SPDH v Hriňovej ovládol Rastislav Baránek !


Bang.sk

Finále SPDH Hriňová 2014 by bang (44)Posledný septembrový víkend sa stal termínom dlhoočakávaného finále Slovenského pohára v downhille. Napriek nepríjemnostiam, ktoré toto kolo sprevádzali sme si napokon užili príjemný víkend v novej lokalite.


Všetko zlé je na niečo dobré a vďaka zrušeniu pretekov v Snow Parku Donovaly sme mali možnosť spoznať Devilwork Bike Park Košútka a jazdci mohli otestovať úplne novú trať.


Finále SPDH Hriňová 2014 by bang (11)
Vladimír Hučko, organizátor: „Nakoľko sme sa o organizácii finálového kola Slovenského pohára v downhille dozvedeli 2 týždne pred termínom z dôvodu presunutia lokality, najväčšiu starosť nám robila nová trať. Na premyslenie a rekonštrukciu starej trate sme mali cca 10 dní. Keďže je u nás v stredisku pomerne malé prevýšenie a krátka vzdialenosť, trať sme museli pripraviť kvalitne, tak aby mohla byť zaradená do seriálu SPDH a čas nepadol pod 2 min. S najrýchlejším časom 2:05 do cieľa dorazil Rastislav Baránek, čiže limit bol dodržaný, čo nás potešilo. Podľa ohlasov ľudí sa trať podarila.“

Preteku sa zúčastnilo 116 jazdcov, ktorí si nenechali ujsť finále SPDH a prišli zabojovať o dôležité body do celkového hodnotenia.


Finále SPDH Hriňová 2014 by bang (31)

Z juniorov sa najviac darilo Dodovi  Ondičovi, ktorý vo finálovom kole zadelil čas 2:06:71, ktorým si zabezpečil víťazstvo vo svojej kategórii.



Dodo Ondič: "Tento víkend mi ubehol veľmi rýchlo, musel som stihnúť až dve akcie - svadbu aj nedeľný pretek. Do Hriňovej som prišiel v piatok, aby som si stihol najazdiť trať. Príjemne ma prekvapila, bola na danú lokalitu veľmi dobre spracovaná. Nachádzali sa na nej aj náročnejšie úseky, kde som mohol využiť svoje skúsenosti zo zahraničných pretekov a výborne si trať najazdiť a natrénovať. Trať bola úplne nová, mäkká a po každej jazde sa stále menila, toto som vnímal ako nevýhodu. Napriek tomu sa mi podarilo zajazdiť skvelý čas a vyhrať vo svojej kategórii, čo ma veľmi potešilo."

finále SPDH 2014
Finále SPDH Hriňová 2014 by bang (39)

Najrýchlejší čas 2:05:32 zajazdil Rasťo Baránek, ktorý si z Hriňovej odniesol rovno dve víťazstvá. Stal sa víťazom finálového kola a zároveň celkovo víťazom Slovenského pohára v kategórii ELITE, v ktorej odjazdil prvú sezónu. Gratulujeme ku krásnemu úspechu.


Finále SPDH Hriňová 2014 by bang (30)vyhodnotenie Finále SPDH Hriňová 2014

Napäté súboje boli aj medzi hardtailistami. Skvelý výkon podal Miroslav Plica s Lukášom Tokarčíkom, ktorí sa v Hriňovej umiestnili na popredných priečkach. Napriek tomu to nestačilo na zmenu poradia v celkovom hodnotení a víťazom Slovenského pohára v kategórii Hardtail sa stal Pavol Kičin, druhú priečku obsadil Ľubomír Grega a na treťom mieste skončil Pavol Magda.


vyhodnotenie Finále SPDH Hriňová 2014

Spomedzi žien sa najviac darilo Jane Krajčovičovej, ktorá si finálovým víťazstvom obhájila prvenstvo v celkovom hodnotení.
Jana Krajčovičová - finále SPDH Hriňová 2014
vyhodnotenie Finále SPDH Hriňová 2014


Finálovým dňom SPDH nás po prvýkrát sprevádzala moderátorska stálica MX podujatí Radka Mazáková. radka mazákova - finále SPDH Hriňová 2014

Organizáciu mal pod palcom Vladimír Hučko so svojim Devilwork teamom v spolupráci s Tomášom Vrbovským.
Vladimír Hučko, organizátor: „Pretek dopadol podľa našich predstáv aj vďaka Tomášovi Vrbovskému, ktorému by som touto cestou chcel poďakovať. Tak isto Jánovi Halajovi, Vladimírovi Púpavovi a Igorovi Vilhančekovi za obetovanie svojho času a výstavbu tejto fantastickej trate. V neposlednej rade všetkým, ktorí pomáhali pri organizácií a všetkým zúčastneným. Ďakujeme. “

Finále SPDH Hriňová 2014 by bang (3)

Viacerí z Vás mali určite rôzne očakávania od novej trate a lokality, či už pozitívne alebo negatívne. Mnohí z jazdcov sa možno práve kvôli nečakaným zmenám a novej lokalite preteku ani nezúčastnili, môžu ľutovať. Napriek tomu, že je na trati stále čo zlepšovať, väčšina jazdcov s ňou bola spokojná a určite by bola škoda, ak by sa lokalita neobjavila v seriáli Slovenského pohára v downhille aj ďalší rok.


VÝSLEDKY:

Výsledková listina - jednotlivci
Výsledková listina - družstvá
vyhodnotenie Finále SPDH Hriňová 2014
Konečné poradie Slovenského pohára v DH - jednotlivci
Konečné poradie Slovenského pohára v DH - družstvá
vyhodnotenie Finále SPDH Hriňová 2014

Máme za sebou posledné kolo Slovenkého pohára v downhille, no mnohým sezóna ešte nekončí. Všetkým víťazom srdečne blahoželáme a držíme palce na nasledujúcich pretekoch. Už sú známe aj termíny niektorých zatváračiek, na ktorých sa vidíme a potom vás čaká už len tvrdá zimná príprava.


Viac foto nájdete na našom FB fan page.

Autor: Veronika Takácsová
Foto: Veronika Takácsová, Marek Marcinaško

Galéria