Fotoreport: 1. kolo SPDH Mraznica 2016


Bang.sk

1.kolo SPDH Mraznica 2016 (161)V stredisku HnilčíkMraznici tento víkend odštartoval seriál Slovenského pohára v Downhille. Upršaný štart sezóny si nenechalo ujsť vyše 190 bikerov zo Slovenska, Čiech a Maďarska.


Organizátorom  ani tento rok počasie neprialo, takže sme si znova užili  Mraznicu na blate. Mokré sobotňajšie ráno väčšina jazdcov využila na trackwalk, ktorý ukázal, že organizátori sa vyhrali s traťou a urobili na nej menšie zmeny, hlavne v predposlednom a poslednom  lese. Posledný úsek bol technicky náročnejší,  jazdci  sa s ním museli viac vyhrať a neuľahčovali im to ani šmykľavé korene, na ktorých skončili viacerí z nich.


Počasie výrazne sťažilo podmienky na jazdenie


Počas dažďa si bikeri jazdu užívali, trať bola rozmočená, rýchlejšia. Keď  trať  začala schnúť, v blate sa ťažko šľapalo a začalo sa veľmi lepiť na kolesá. Jazdci si väčší pozor museli dávať aj pri dopadoch na skokoch.


1.kolo SPDH Mraznica 2016 (153)


V kategórii žien si vybojovala prvenstvo Simona Porubanová


Zo žien sa najlepšie s nepriaznivým počasím a sťaženými podmienkami na trati popasovala mladá talentovaná bikerka Simona Porubanová, ktorá vyhrala s pekným náskokom  pred stálicou Janou Krajčovičovou. Na treťom mieste skončila Nikola Muránska.




Simona Porubanová, Peksport Specialized Team


Tento víkend to bol v Mraznici poriadny motocross. V sobotu už od rána pršalo, takže som išla jazdiť až neskôr poobede. Trať sa mi páčila a jazdilo sa mi dobre. V poslednom  úseku trate sa však neskôr vyjazdili veľké drážky a blato sa začalo lepiť na kolesá, čo dosť spomaľovalo jazdu. Horšie to ale bolo po jazdení, keď som mala všetko na sebe kompletne mokré a špinavé. V nedeľu už bolo počasie o trošku lepšie, no aj tak každú chvíľku poprchávalo. V semifinálke som  išla hlavne na istotu a vyhrala som s veľkým  náskokom. Vo finálke som to pokazila v poslednom lesíku na koreňoch. Spravila som tam veľa chýb, takže som nebola veľmi spokojná s mojou jazdou.. Nakoniec  sa mi to aj tak  podarilo vyhrať, tak som rada. Už teraz sa teším na ďalšie kolo SPDH.



 1.kolo SPDH Mraznica 2016 (107)


V Elite išlo o stotinky


Na bedni v elitnej kategórii to bolo pestré. Prvé tri stupňe víťazov boli obsadené troma národnosťami. Prvenstvo si odnáša Maďar Attila Liszi, ani nie so sekundovým náskokom  pred Čechom Stanislavom Sehnalom. Slovenské zastúpenie na bedni mal aktuálny Majster SR Jozef Ondič, ktorý skončil na tretej priečke.




Jozef „Dodo“ Ondič, Kellys Factory Team


Na SPDH do Mraznice som dorazil až v nedeľu ráno, skrz teamové povinnosti, ktorých som sa musel zúčastniť. Trať v Maznici mám celkom  rád. Tento rok prešla nejakými zmenami, je o trochu rýchlejšia, no za blata to nebolo až také rýchle. Od rana sa mi jazdilo super, nemal som problém s ničím a dúfal som v dobrý výsledok. Nakoniec z toho bolo pekné 3. miesto iba s dvojsekundovou stratou na víťaza, čiže môžem byt spokojný.



1.kolo SPDH Mraznica 2016 (182)


HT s novými tvárami


V HT kategórii dominoval team  MŠK Krompachy, ktorý mal umiestnených jazdcov na prvých dvoch priečkach. S trojsekundovým náskokom na prvej priečke skončil Branislav Timura, druhé miesto obsadil Vranka Marek a tretie miesto si z Mraznice odnáša Pavol Rabatín.




Pavol Rabatín, BANG DH Team


Počasie v Mraznici ako každý rok opäť nesklamalo. Bolo mokro! Sobotňajší trackwalk ukázal, že sa na trati konečne niečo zmenilo. Bola to príjemná, zaujímavá a pre niektorých aj náročná zmena. Sám som sa v semifinálovej jazde v novom úseku vyváľal. Takže dúfam, že nás takto prekvapia aj budúci rok, veď možností majú milión. Celkovo sobotu a nedeľu sa mi jazdilo super. Mal som zo seba dobrý pocit, ale vedel som, že v poslednom lese som dosť pomalý. V semifinále som tam padol! Do finálovej jazdy som šiel viac na istotu, nechcel som urobiť chybu a to stačilo na parádne 3. miesto. Chválim nádherne trofeje. V depe som si povedal jednu z nich chcem! To sa mi splnilo, som veľmi spokojný. Takže celkovú organizáciu  hodnotím  na 1- . Mínus za konáre, ktoré trčali do trate a nekonečné čakanie pri vapkách. Na budúce ich bude snáď viac.



1.kolo SPDH Mraznica 2016 (133)


Z najmenších dominoval Samo Nikolíni


Z mladých nádejí si prvenstvo s 8 sekundovým  náskokom odnáša Samo Nikolíni. Na druhom mieste skončil Allan Nemček a tretie miesto sa ušlo Petrovi Pongovi.


1.kolo SPDH Mraznica 2016 (97)


 Juniori zadelili časy ako v Elite


Víťaz juniorskej kategórii Adam Rojček vo finále zadelil čas 02:24.41, čím sa priblížil k času tretieho najrýchlejšieho elitáka v Mraznici. Na druhom mieste skončil Šimon Rus a tretie miesto obsadil Filip Palko.




Šimon Rus, DH-POSITIVE Partizánske


Do Mraznice sme dorazili už v piatok, postavili sme si depo a keďže pršalo, trackwalk sme si nechali na sobotu ráno. Sobota bola tiež upršaná, takže sme si po obhliadke trati prezuli plášte a jazdiť sme začali až okolo obeda. Trať bola mokrá napriek tomu sa nám jazdilo dobre. V nedeľu sme si dali pár jázd, aby sme doladili posledné stopy. Semifinálová jazda mi nevyšla, keďže som spravil veľa chýb v poslednom lese, napriek tomu som bol na 3. mieste. Finálová jazda mi celkom vyšla, skončil som na 2. mieste z čoho mám veľkú radosť !!



1.kolo SPDH Mraznica 2016 (80)


Najväčšie zastúpenie v Hobby kategórii


V Hobby kategórii si zabojovalo o prvenstvo 64 jazdcov. Najviac sa darilo Martinovi Kováčikovi z Devilwork racing tímu. Druhý skončil s vyše 3 sekundovým rozdielom Marek Bahno a tretie miesto si vybojoval Jakub Puhalla.


1.kolo SPDH Mraznica 2016 (176)Nové posily v Masters


Prvé miesto si v kategórii Masters odnáša nestárnuca stálica Vlastimil Hynčica. Druhé miesto obsadil ďalší Čech Petr Kantorek a tretie miesto si vybojoval bývalý HT-čkár Ľubomír Grega, ktorý v Mraznici odštartoval pôsobenie v Masters kategórii.




Ľubomír Grega, STAR BIKE Prešov


Trať v stredisku Mraznica mám rád, ani blato mi na nej nevadí, aspoň je trochu pomalšia a technickejšia. Počas víkendu najviac prekážal asi dážď,  ktorý nám nedal pokoj celé dva dni. V sobotu to bola sranda, ale necítil som sa veľmi isto, no v nedeľu to už bolo lepšie. V súťažných jazdách som sa snažil ísť hlavne plynulo, čo bolo v niektorých úsekoch celkom problém,  ale nakoniec mi to stačilo aj na bedňu v novej kategórii, čo som vôbec nečakal. Ďakujem organizátorom za fajn pretekový víkend na dobrej trati a ďalšie kolo už hádam bez dažďa.



lubomir grega mraznica


Druhé kolo SPDH v Malej Lučivnej


Na druhom kole Slovenského pohára v Downhille sa vidíme 5.6. 2016Malej Lučivnej. Tešíme sa.


Z Mraznice sa môžete tešiť na videoreportáž, už čoskoro.
Celkové výsledky nájdeš tu
VIAC FOTO nájdeš na našej FB stránke.


Spracovala: Veronika Takácsová
Foto: Veronika Takácsová

Galéria