Fotoreport z BikeFestu v Kalnici 2014


Bang.sk

BikeFest Kalnica 2014 (2)Tento predĺžený víkend sa v DEMA bikeparku Kálnica pri Novom Meste nad Váhom konal už 4. ročník najväčšieho BikeFestu na Slovensku ! Organizátori opäť nesklamali, mysleli na všetko a každý biker, vystavovateľ aj návštevník si tam prišiel na svoje.


Piatok odštartoval novinkou tohtoročného BikeFestu, Dual Pumptrackom. Pri tejto disciplíne museli bikeri zhodiť svoje reťaze a využiť všetky svoje zručnosti na to, aby sa dostali do cieľa bez šľapania do pedálov. Kráľom Pumptracku sa po dlhom súboji stal Kamil Tatarkovič.


BikeFest Kalnica 2014 - dual pumptrack (7)

BikeFest Kalnica 2014 - dual pumptrack (1)

Na akcii samozrejme nechýbali ani expozície vystavovateľov a návštevníci si mali možnosť otestovať bicykle rôznych značiek.


BikeFest Kalnica 2014 (32)


Sobota začínala CTM Enduro Race. Na štart sa postavila viac ako stovka jazdcov. Najlepší výsledok si vyjazdil Matej Vitko. S druhým najlepším časom do cieľa dorazil Filip Polc a na treťom mieste skončil Martin Knapec.


BikeFest Kalnica 2014 - enduro (3)


BikeFest Kalnica 2014 - enduro (2)


BikeFest Kalnica 2014 - enduro (1)


Meatfly Slopestyle, najextrémnejšia disciplína celého BikeFestu sa kvôli zlým poveternostným podmienkam skoro nekonala. Jazdci sa však nedali odradiť ani počasím a divákom dopriali pohľad na pár skvelých trikov. Časový sklz sa vyplnil skokmi do AirBagu.


Bike Fest Kalnica 2014 - bigair (1)

Organizátori mysleli aj na najmenších. V sobotu poobede sa konali aj detské preteky na odrážadlách.



Martina, účastníčka BikeFestu:
Je to jedinečná akcia, kde sa schádzajú skvelí ľudia, ktorí milujú šport. Páči sa mi, že je zameraná na všetky vekové kategórie a každý si tu nájde niečo pre seba. Naša malá sa už druhý rok zúčastnila detských pretekov. Je veľmi dobré, že od malička ju môžeme viesť týmto smerom. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník.

BikeFest Kalnica 2014 - deti (2)

BikeFest Kalnica 2014 - deti (9)

Vyvrcholením dňa bol večerný Dual Slalom. Je to jedna z najobľúbenejších disciplín na BikeFeste. Bikeri najskôr absolvovali kvalifikáciu a postupujúci si následne mali možnosť zmerať sily s prideleným súperom. Kráľom kopca sa stal Matej Vitko, ktorý vyhral napínavý súboj s Kamilom Tatarkovičom. O tretie miesto zabojovala dvojica Ondrej Bene s Marekom Peškom, ktorý zvíťazil.


Bike Fest Kalnica 2014
BikeFest Kalnica 2014 (175)


Po veľkolepom odovzdávaní, ktoré bolo okorenené tanečníčkou v zaujímavom kostýme sa večer na pódiu ukázal aj vysmiaty Bekim, ktorý predstavil svoje nové hiphopové songy. Koncert si užíval naplno !



Kalnica BikeFest 2014 - bekim

Kalnica BikeFest 2014 - bekim 1

V nedeľu na deň detí mali organizátori pripravení v doobedňajších hodinách už tradičný KELLYS BIKEFEST MARATÓN s troma okruhmi - 8km, 30km a 49km. Zúčastnilo sa ho pomaly 400 pretekárov, ktorí si zmerali svoju vytrvalosť.



Kalnica BikeFest 2014 - maratón

Pre DH jazdcov bol v poobedňajších hodinách pripravený zjazd, ktorého sa mohli jazdci zúčastniť v siedmich kategóriách (žiaci, ženy, juniori, masters, Hobby, HT a elita)



Pavol Magda, Devilwork Racing team:
Jazdilo sa mi vynikajúco, keďže trať bola krátka, hravá a pekne upravená. Nebola náročná na ruky ani kondičku. Odstupy časov boli veľmi tesné, išlo tam o stotinky, ale všetci sme si pojazdili hlavne pre zábavu.

BikeFest Kalnica 2014 (247)

Počas BikeFestu boli pre účastníkov prichystané aj rôzne nebikové súťaže od Alianzu, O2, Birellu a Canonu. Originálne prevedenie súťaží nám neraz vyčarilo úsmev na tvári. Naša redakcia sa najviac zabavila pri súťaži vybehaj si KREDIT od O2.


BikeFest Kalnica 2014 s O2

Celou akciou nás sprevádzalo zábavné moderátorské duo.

BikeFest Kalnica 2014 (111)

Verím, že každý z vás si akciu užil naplno. Tí, ktorí ste neboli môžete ľutovať. Organizátori majú za sebou kus dobrej práce a určite nás prekvapia niečim novým aj na 5. ročníku BikeFestu Kálnica. Už teraz sa tešíme.



BikeFest Kalnica 2014 (168)

Výsledky:

Výsledky z Donwhillu, Výsledky z Kellys BikeFest Maratónu, Výsledky z CTM Enduro Race

Viac foto nájdete na našom FB Fun Page.

MOŽETE SA TEŠIŤ aj na OFICIÁLNE VIDEJKO Z AKCIE !

Autor: Veronika Takácsová
Foto: Veronika Takásová

Galéria