FreeRider SkateCycle


Bang.sk

Čakanie sa skončilo. Na trh prichádza novodobý skateboard FreeRider SkateCycle pre znudených skateboardistov alebo pre tých čo hľadajú niečo nové a prevratné. Prevratnosť spočíva v spôsobe jazdy ale aj v konštrukčnom riešení.


SkateCycle oficiálne vznikol už pred viac ako rokom a hneď si našiel veľkú radu priaznivcov, ktorí by radi vymenili už trochu opozeraný skateboard za niečo modernejšie, výraznejšie a štýlovejšie. Dobré ohlasy mala novinka aj od jazdcov na snowboarde, pretože SkateCycle využíva obdobnú rovnováhu aj pohyby ako pri jazde na "doske". Navyše môže slúžiť aj odvážnejším pre rekreačné prechádzky po parkoch alebo meste.



SkateCycle, ktorý vyrába americká značka Brooklyn Workshop je impozantná predovšetkým vďaka veľmi netradičnej konštrukcii. Už to nie je prehnutá doska so štyrmi pripevnenými kolieskami naspodku, ale dve nezávislé kolesá prepojené v kĺboch spojnicou. Do samotných kolies sa vkladajú nohy na pripevnené stupienky a pneumatiky naše chodidlá akoby obkrúžia. Váži cca 3,5 kg.



Štýl jazdy je zdanlivo ľahký. Po nastúpení na SkateCycle a prenesením váhy sa rozbehne sám, zrýchliť je ho potom možné pohybom nôh. Navyše má údajne jazdec možnosť voliť medzi tromi druhmi dynamiky jazdy. Ako už to u podobných hračiek býva, objavujú sa už prví jazdci na rampách, ktorí vedia jazdiť len po zadnom kolese, skákať do výšky, otáčať sa a robiť najrôznejšie triky. Cena Freerider SkateCycle je lákavá stojí cca 150 amerických dolárov.



Zdroj: brooklynworkshop.com
Foto: prweb.com, 1.bp.blogspot.com
Video: youtube.com