Horse-boarding zaujímavý šport z Británie


Bang.sk

Nebaví vás už jazdenie na skateboarde? Milujete však kone? Je tu nový zvláštny, extrémny šport horse – boarding. Stereotypné športy sú už dávno minulosťou, treba vyskúšať niečo nové.
Prvýkrát sme sa s ním stretli pred troma rokmi, keď Daniel Fowler-Prime ho predviedol na svojej farme. Tento akčný šport pozostáva zo skateboardistu, ktorého ťahá jazdec na koni. Nie je to však až taký lacný špás. Musíte si kúpiť špeciálny skateboard a dôležitou súčasťou je oblečenie a hlavne prilba, ktorá chráni človeka pred nepeknými zraneniami, pretože môžete nabrať rýchlosť až 60 km/h. Udržať sa na boarde nie je v takejto rýchlosti vôbec jednoduché.
Tento nie celkom typický šport sa rýchlo rozširuje po svete a už v lete sa budú konať prvé majstrovstvá v horse – boardingu vo Veľkej Británii (Britain’s first Horse Boarding Championship). Jej organizátorom, samozrejme, bude jeho stvoriteľ Daniel Fowler-Prime, ktorý založil aj asociáciu tohto športu. Tento šport si však vyžaduje aj trošku cviku. Nie je to len tak, že vysadnete na skateboard a kôň vás ťahá. Musíte byť šikovný, vytrvalý a nesmie vám prekážať pár odrenín, bez ktorých to asi nepôjde.



Zdroj: badman.aktuality.sk
Foto: incrediblethings.com
Video: youtube.com