Interview: Bike a MX rider Pavol Magda


Bang.sk

Tí, ktorí nepoznáte Paliho Magdu ste o ňom minimálne raz počuli. Už niekoľko rokov boduje v kategórii HT a stále si udržiava dobrú náladu, hlavne v sobotu večer

1. Ahoj Pali, pre tých ktorý ťa nepoznajú sa nám prosím v krátkosti predstav.

Som obyčajný chlapec z východu, konkrétne z Prešova a mám 23 rokov. Baví ma jazdiť na biku a motorke, vo voľnom čase si rád zabehnem s kamošmi na pivo. Okrem svojho hobby musím chodiť do práce, aby som mohol živiť seba, bicykel aj motorku.

2. Ako si sa dostal k cyklistike , k zjazdu?

K downhillu som sa dostal hlavne vďaka mojim kamarátom. Najprv sme sa chodili voziť len tak po meste, až ma raz stiahli do lesa. A potom to prišlo. Začal som jazdiť viac, zlepšovať sa. Stavali sme aj viac tratí, aby sme mali kde trénovať. A ako pravý zjazdár som stále pozeral zjazdové preteky. Momentálne som už síce na určitej úrovni, to však neznamená, že nie je čo zlepšovať.

3. Prečo zotrvávaš tak nekonečne dlho v kategórii HT, neláka ťa full?

Po toľkých rokoch jazdenia mi predsa len HT prirástol k srdcu. Som na neho zvyknutý a ovláda sa mi lepšie ako full, vďaka tomu som si aj nazbieral nejaké tie bedne. A či ma full neláka? Priznám sa, že áno, no povedal som si, že kým nezískam titul majstra Slovenska tak nepresedlám.


6.kolo SPDH Donovaly



4. Vo svojej kategórii máš jedného veľkého konkurenta s ktorým si pravidelne nadelíte po jednej sekunde. Neštve ťa to?

Ľubomíra Gregu (Gregora) poznám už dlhé roky a je ako môj druhý brat. Jazdíme spolu už veľmi dlho a navzájom sa dopĺňame, či už pri jazdení, tréningoch alebo na zjazdových tratiach. A tu sekundu čo si nadeľujeme počas súťaží beriem ako sa vraví “športovo”.

5. Máš za sebou niekoľko pekných úspechov, aké máš plány do ďalšej sezóny?

Počas tých rokov čo jazdím, som už čo to nazbieral, no stále som nedosiahol svoj cieľ. V nadchádzajúcej sezóne by som rád odjazdil celý Slovenský pohár bez zranení, nazbieral čo najviac bodov a určite by som chcel siahnúť aj na titul Majstra Slovenska.

6. Pali, prezraď nám tvoje tajomstvo na úspech. Má to niečo spoločné so sobotnými žúrkami?

Tak myslí si to každý, no sklamem vás. :D Ja už preteky beriem ako dovolenku, kde sa stretnem s dobrými ľuďmi a popri tom si kvalitne zajazdím a výborne sa zabavím. Úspešný som väčšinou na rýchlych a rozbitých tratiach, kde ma to poriadne „vydrncá“ ako na MX. Nie som veľmi technický typ, takže mi technické trate veľmi nesedia.



Downtown Podbrezová 2012


7. Je verejne známe, že východniar sa v tebe nezaprie. Ani dialektom ani pitím. Čím by si teda ponúkol svojich kamarátov z ostatných kútov Slovenska?

Jedným slovom Domáci Kalvados ( jablkovica ). :D

8. Sme v čase zimných príprav na ďalšiu sezónu, čo by si poradil tým, ktorý sa na tréning ešte len chystajú. Na čom makáš najviac ty? Venuješ sa nejakým doplnkovým športom?

Najlepšie je precvičiť každý sval na tele. Väčšiu pozornosť však venujem získaniu kondičky, rukám a nohám. Okrem posilky chodím aj na box, ktorý mi skĺbuje všetko čo potrebujem.

9. Máš nejaký odkaz, ktorý by si chcel takto verejne zanechať ďalším generáciám?

Snáď len toľko, že je lepšie behať, cvičiť a venovať sa nejakému športu ako nejakým drogám, ktorými si človek ničí vlastné zdravie.



Cassovia Cup - Kechnec 2012


Na záver by som chcel poďakovať svojmu teamu Devilwork a všetkým mojim sponzorom Atak, Oneal, Zlatá Sudňa, RedBull, Soof. Bez Vašej podpory by to nešlo!

Autor: Mimi Poklembová
Foto: Bang.sk, vladofoto.eu
Video: TTNs Production

Galéria