Jetlev-Flyer


Bang.sk

Máte jedinečnú možnosť vzlietnuť a lietať. Je tu nový šport JETLEV-FLYER. Jeho výroba a všetky dokončovacie práce trvali takmer 10rokov. Keď sa Raymond Li rozhodol vymyslieť jetpack poháňaný vodou miesto raketového paliva, väčšina z jeho priateľov si mysleli že sa zbláznil. Bolo ťažké získať kapitál na zhotovenie prototypu, hľadanie rozvojových partnerov a vhodných miest na testovanie.

Jetpack je vyrobený bezpečne je stabilný a má presné a ľahké ovládanie letu. Žiadne iné lietajúce zariadenie nie je také obratné a jednoducho použiteľné ako JETLEV-FLYER. Je poháňaný vodou a umožňuje jazdcovi vzlietnuť s prudkým nárastom 10m nad hladinou rýchlosťou až 35km/h.
Pozrite si toto neuveritelné VIDEO!



Jetlev Flyer sa skladá z troch častí. Prvá je malý atypický čln, ktorým sa letec dostane na šíre more. Čln ma v sebe štvortaktný motor a pod ním sa nachádza široký nasávací otvor pre vodu. Druhou súčasťou je oblek alebo skôr konštrukcia, ktorá je asi 150 až 200 cm vysoká a 40 až 150 kg vážiaci pilot ju má pripevnenú k telu. Oblek je vyrobený čiastočne aj z karbonových vlákien má dve riadiace páky, ktorými pilot riadi svoj let nad vodou a dokonca aj pod vodou. Tretou súčasťou je široká 10m dlhá hadica ktorá spája letcovu konštrukciu s loďou. Hadicou prúdi voda, ktorú čln nasáva a trysky v obleku vytláčajú, čím nám umožňujú lietať.
Jazda je hladká a pri lete máte obrovský pocit slobody, ktorý vás očarí na toľko že si tento šport zamilujete. Predčí aj vaše najdivokejšie očakávania.


Zatiaľ je vyrobený len jeden model s motorom 250 HP, ktorý bude k dispozícií. Tento model v súčasnosti prechádza skúšobnou výrobou. Všetky použité kovy budú buď s nerezovej ocele alebo pevný plášť z anodizovaného hliníka s teflónovou povrchovou úpravou, aby bol chránení proti korózii a oteru. Každá časť jetpacku je starostlivo vyrobená s veľkou presnosťou. Všetky vodné tesnenia sú vyrobené s rovnakým vysokým stupňom a kritické káble sú chránené. Vodný jetpack má na trh doraziť koncom tohto roku a bude stáť cca 175.000 dolárov.





Zdroje: topnews.in, flightschoollist.com
Fotky : maxx.my, best4years.com
Video: youtube.com