Jorge Lorenzo na Moto GP v Brne: Na kvalifikácii rekord, po závode skvelé druhé miesto


Bang.sk

[gallery]

Bratislava/Brno, 27. august 2012 – Včera sa na okruhu v Brne jazdil dvanásty diel šampionátu Moto GP. Z pole position štartoval v tejto sezóne už po štvrtý raz „vo farbách“ Rockstar Energy Drink Jorge Lorenzo. Ten si svoju štartovaciu pozíciu vybojoval počas sobotňajšej kvalifikácie, kedy prekonal doterajší rekord na brnenskom okruhu. Samotný závod ukončil na druhom mieste za Danim Pedrosom. S piatimi víťazstvami, vďaka ktorým získal 245 bodov, sa však Lorenzo stále drží na čele tabuľky.

Počas sobotňajšej kvalifikácie si španielsky jazdec Yamaha Factory Racing potvrdil svoju pozíciu jasného favorita Veľkej ceny. So svojim časom 1:55,799 minúty na jedno kolo zdolal doterajší rekord brnenského okruhu o 346 tisícin sekundy. Až do soboty držal najlepší čas na tejto dráhe jeho veľký súper a bývalý tímový kolega Valentino Rossi. Ten vytvoril rekord ešte v roku 2009. Rockstar Energy hviezda Lorenzo sa na margo rekordu vyjadril veľmi stručne: „Už po tréningový jazdách som tušil, že keď vydržia priaznivé podmienky a trať bude čistejšia, bude možné v boji o pole position jazdiť skutočne veľmi rýchlo."

Zo samotnej pole position však už radosť neskrýval. „Som veľmi spokojný s kvalifikáciou. Už po prvom okruhu som sa cítil veľmi spokojne a jazdu som si naozaj užíval,“ vyjadril svoje pocity Lorenzo krátko po kvalifikácii.

Počas nedeľného finále Veľkej ceny Českej republiky bol však jazdec Yamaha Factory Racing zdolaný reprezentanom Repsol Honda Teamu Danim Pedrosom o 178 tisícin sekundy. Na treťom mieste sa umiestnil Cal Crutchlow. V celkovej tabuľke tohtoročného preteku Moto GP je však hviezda Rockstar Energy Jorge Lorenzo na prvom mieste s piatimi víťazstvami a 245 bodmi počas doterajších dvanástich pretekov. Na druhom mieste sa drží Pedrosa s 232 bodmi a na treťom Stoner, ktorý zatiaľ získal 186 bodov.

V sobotu favorit Veľkej absolvoval aj Meet&Greet s víťazmi súťaže Rockstar Energy – Pavlom V. z Mostu a Martinou Ď. z Trenčína. Tí sa so svojim idolom osobne stretli priamo v Paddocku v zázemí tímu Yamaha. Po absolvovaní krátkeho rozhovoru a fotenia si výherci tejto jedinečnej ceny so sebou okrem spomienok odniesli aj originálne Rockstar šiltovky vyrobené pre Jorgeho a plagát jazdca samozrejme oboje s podpisom a venovaním.

„Veľmi sa teším, že som mala príležitosť stretnúť sa s Jorgem. Je to skvelý jazdec a veľmi sympatický a milý človek,“ povedala po stretnutí Martina.

Tlačová správa: PEPSI-COLA SK, s.r.o.