King Of Europe 2012 6 round Romania vyhral Roman Kolesár


Bang.sk

koe constanta 2012Famóznym spôsobom štart-cieľ odjazdil Roman Kolesár 6. kolo drift seriálu King of Europe 2012 a zabezpečil si tak zisk 120 bodov do bodovania šampionátu.  Driftovalo sa v Rumunsku na parkovisku veľmi moderného nákupného centra Maritimo Mall. Hlavným poznávacím znamením trate boli predovšetkým dve veľmi dlhé zákruty, ktoré poskytli dostatok priestoru pre manévre. Hoci v Constante nie je vysokorýchlostná trať, výhody výkonných motorov tu nebolo možno zpochybňovať. Tvrdé jadro uchádzačov o titul plus elity z Rumunska a 16-ročný nováčik: Christiano, syn driftera Amerigo Monteverde, o zábavu bolo vystarané.


Roman Kolesár bol nezastaviteľný počas kvalifikačného závodu. Tretí po kvalifikácii bol Amerigo Monteverde pred Benjaminom Boulbesom, ktorý bol druhý v celkovom poradí spoločne s Ciortan Calinom. Súčasný vedúci jazdec King of Europe Francesco Conti sa musel uspokojiť po kvalifikácii so 14-tou pozíciou. Veľká časť z top 6 prešli prvým knockoutom a vstúpili do štvrť-finále. Iba Calin musel odstúpiť kvôli technickým problémom.


Kolesár potom opäť pokračoval v najlepšej forme. Aj keď to s ním nevyzeralo dobre po kvalifikácii keď Roman zlomil poloos vo svojom poslednom kvalifikačnom kole. Bez ďalších okolkov mu okamžite pomohli páni z tímu Tomi mechanics, ktorý sú tiež zodpovedný za auto Adama Kerényiho a vykonali tak malý zázrak. Darcom sa stalo auto tiež nášho jazdca Igora Ochotníckeho, ktorý sa nekvalifikoval. Roman potom porazil B. Boulbesa a dostal sa do finále, kde nastúpil proti A. Kerényimu.

Po prvých dvoch finálových jazdách, ktoré skončili zhodne 5:5 sa pokračovalo druhou sériou. V tej mal v prvej jazde navrch Roman 6:4 a tak po výsledku 5:5 z druhej jazdy druhej série vyhral celé podujatie v Rumunsku.

kolesar kerenyi romania 2012

V celkovom poradí stále vedie Francesco Conti s 550 bodmi. Druhý je Boulbes s 470. Tretí je Kerenyi a Kolesár, ktorí sa okrem bodov za víťazstvo dostal aj 20 za víťazstvo v kvalifikácii. Obaja sú teraz na 450 bodoch. Ďalšie kolo King Of Europe prebieha v Chorvátsku na začiatku septembra a vyvrcholí to na Slovakia-Ringu 5-7. Októbra. Z oboch podujatí sa môžete tešiť na šťavnaté reporty.


 kolesar win kerenyi romania 2012


 

Zdroj: dotzmag.com

Galéria