Monster Energy King Of Europe – Pro Series Rd3 Norbert Kovačik na skvelom 2. mieste


Bang.sk

monster energy king of europe 2013 rd3 spain


Po úspešnom podujatí vo Francúzsku sa 25. a 26.5.2013 presunul driftersky šampionát Monster Energy King of Europe 2013 do Španielskeho Castelloli. To prinieslo výrazne zlepšenie počasia, ale aj výkony jazdcov.




Už 3. krát zavítal seriál King Of Europe na trať Castelloli a len týždeň po upršanom Francúzku všetci očakávali štipľavú vôňu spálenej gumy v rozpálenom Španielskom počasí.


Všetko to začalo v piatok, príjazdom prvých áut na pitlane. Medzi prvými dorazil svetoznámy Adam Frank s BMW E46 2JZ z Cortu Drifting teamu, ktorý už v prcom kole KOE ukázal, že bude tvrdo bojovať o najlepšie umiestnenie šampionátu. Medzi ostatnými dorazil aj Calin Ciortan so svojím Nissan Silvia S14 prezývaným FRANKENSTEIN. Už prezývka dáva tušiť, že navonok obyčajné auto skrýva niečo neobyčajné a tým je AMG V8 pod kapotou. V štartovnom poli nechýbali ani naši reprezentanti, ktorý to nemali na ružiach ustlané. Norbert Kováčik musel opraviť štartér a skratujúcu káblovačku a Roman Kolesár riešil problémy s olejom a vhodným palivom.



"Driftersky rok skazy 2013 je dokonalý.  Už samotná cesta na KOE RD 2 a 3 nenápadne napovedala, že nebude všetko v poriadku."  Roman Kolesár

  King of Europe 2013 Rd3 Spain CastelloliDaniLucaciPhotography  King of Europe 2013 Rd3 Spain CastelloliDaniLucaciPhotography


King of Europe 2013 Rd3 Spain CastelloliDaniLucaciPhotography Conti


V sobotu bol čas na prvé tréningové a kvalifikačné jazdy. Štartovné pole bolo rozdelené do 2 skupín a auto po aute ničilo pneu čo to dalo na rozpálenom španielskom asfalte. Fanúšikovia začali zapĺňať tribúny, fotografi fotili a nahrávali prvé videá a každý si užíval slnečné počasie, ktoré bolo znesitelnejšie ako minulý rok. Baggs Biagioni mal problémy s tlakom oleja a tak sa kompletného tréningu zúčastniť nemohol, zvyšok štartovného poľa prežil bez ujmy. V kvalifikačných jazdách kráľoval Adam Kerenyi, ktorý predviedol 3 čisté jazdy, nasledovaný Nicolom Rossom a trojicu najlepších v kvalifikácií uzatvára Benjamin Boulbes. Za spomenutie stojí, že Adam Frank sa umiestnil na 31. mieste pričom sedlal auto nášho jazdca Igora Ochotníckeho M3 E46, kvôli technickým problémom jeho E46 2JZ. Náš vicemajster z roku 2009 Noro Kováčik sa umiestnil na skvelom 8. mieste. Roman Kolesár sa kvalifikoval na 23. mieste, no do finálových súbojov sa nedostal kvôli vážnym problémom s motorom.



Ako končila kvalifikácia, takmer všetci sa pobrali načerpať sily na nedeľnajšie finálové battle. Narozdiel od Adama Franka, ten spolu so svojim tímom sa usilovali spojazdniť ich továreň na dym. Telemetria v autách jazdcov a hviezda z Formula Drift Vaughn Gittin Jr. spolu so zvyškom KOE rozhodcov rozhodovali a určovali víťazov vo finálových jazdách. Norbert Kováčik zvádzal svoj prvý súboj s maďarským jazdcom Arpadom Enekesom na Forde Mustang LS. Víťazne z tohto súboja vyšiel Noro a tak postúpil do TOP16. Rovnako postúpil aj Adam Frank, ktorému sa podarilo opraviť auto. Vo finále sa proti sebe postavili Adam Kerényi a Norbert Kováčik, obaja na preplňovaných BMW. Neočakávane Adam stratil obe jazdy proti Norovi a tak bez väčších problémov posunul Nora do finále.


KOE rd 3 top32-spain


  King of Europe 2013 Rd3 Spain Castelloli 9epic  King of Europe 2013 Rd3 Spain Castelloli final battle


Noro začal finále s výsledkom 5:5 a kedže v ďalšom kole viedol Conti, tak to mohlo vyzerať už velmi jednoznačne. Napokon Conti len veľmi tesne ušiel Norovi Kováčikovi a zviťazil so skóre 6:4. Noro si však vyjazdil veľmi cenné body ktoré bude potrebovať v ďalšom pokračovaní šampionátu.


Víťazné poradie jazdcov bolo nasledovné:


1st Place: Francesco Conti (BMW M3 E92 GT4)
2nd Place: Norbert Kováčik (BMW M3 E46)
3rd Place: Santi Lopez (Nissan S14)
4th Place: Amerigo Monteverde (BMW M3 E46 Supercharged)


King of Europe 2013 Rd3 Spain Castelloli 9epic


V celkovom hodnotení vedie Francesco CONTI s 390 bodmi nasledovaný Adamom FRANKom s 250 bodmi, bronzový je zatiaľ Benjaminom BULBESom s 240 b. Štvrté miesto okupuje Adam Kerényi (230) a na piate miesto sa vyšvihol Noro Kováčik tiež s 230 bodmi.


King of Europe Pro Series rankings Rd3 Y Viva Espana - Spain 25th-26th May
Zdroje: kingofeurope.net , Dani Lucaci Photography , 9EPIC

 

Galéria