Mountain Unicycling


Bang.sk

Vezmite aktivitu, ktorá je už sama o sebe veľmi náročná a premiestnite ju z pohodlnej, rovnej betónovej plochy rovno do lesa medzi kamene, korene stromov a iné zákerné nástrahy a dostanete vskutku extrémnu záležitosť. V skratke mountain unicycling.

Mountain unicycling sa jazdí na rovnakých tratiach ako využívajú klasické biky, avšak už na prvý pohľad je tu zopár rozdielov. Okrem očividne chýbajúceho druhého kolesa, unicykle nejazdia tak ladne, nenaberú veľkú rýchlosť a to aj napriek tomu, že dnes sa už montuje aj dvojrýchlostná prevodovka. Aj keď mountain unicykel nieje nič pre milovníkom šialenej rýchlosti, užijete si na ňom nesmiernu dávku adrenalínu.

Horský unicykel je vybavený spevneným nábojom, veľkými, uzlovytými pneumatikami, vysoko priľnavými pedálmi a hrubým, pevným rámom. Niektoré sú dokonca vybavené kotúčovými brzdami s páčkou pod špičkou sedadla. Brzda pomáha kompenzovať sklon zjazdu, málokedy sa využíva na spomalenie.

Mountain unicycling nieje jednoduchý druh extrémnej zábavy, ale vyžaduje si špeciálne zručnosti a rovnováha je tu rozhodujúca veličina.



Zdroj: inventorspot.com

Foto: noozhawk.com

Video: youtube.com