Mountainboard


Bang.sk

mountainboardJe to relatívne celkom mladý šport, ktorý sa začal vyvíjať len nedávno okolo 90 – rokov 20. storočia. Prvý mountainboard vznikol v roku 1989 a meno mu dal Jason Lee. Základom celého športu je doska s kolieskami, ktorá sa nazýva mountainboard. Patrí medzi boardové športy a prvýkrát sa tento vzrušujúci šport objavil v Colorade. Tento šport môžeme vykonávať kdekoľvek, či už sú to strmé kopce, polia alebo lesy. Je to vhodný šport pre ľudí, ktorí milujú snowboarding, pretože niečo podobné môžu vykonávať aj v lete. Zvládne akýkoľvek terén. Avšak, nie je to také jednoduché ako sa to zdá. Doska je dlhá, takže riadenie niečoho takého je dosť náročné.

mountainboard

Na strach treba zabudnúť, nabrať poriadnu rýchlosť a nechať sa unášať touto rozkošou. Keď je človek skúsený ani nevníma, že tam vôbec nejaké brzdy má. Mountainboard sa delí na niekoľko častí: Slalom, Freeride, Freestyle, Slopestyle,Boardercross
Človek sa cíti pri tom tak slobodne, že na všetko zlé okamžite zabudne. Len stačí nabrať odvahu a vydať sa na cestu plnú slobody s mountainboardom.





Zdroj: pitbike.webgarden.cz
Foto: deviantart.net
Video: youtube.com